Dünya Yürüyüş Günü

Kastamonu'da "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında "Uzağıdı yakınıdı üretme, cıggada yörüyüve" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Kastamonu'da "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında "Uzağıdı yakınıdı üretme, cıggada yörüyüve" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu'nun yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan sürüyüş, Gazi Stadı'nda sona erdi.

Vali Bektaş, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, toplumun hareketsizlik, obezite, sağlıklı beslenememe gibi sorunları olduğunu ifade ederek, modern yaşam tarzının hareketsiz yaşam tarzı olarak algılandığını söyledi.

Reklam
Reklam

İş hayatından dolayı insanların birçoğunun vaktini ofislerinde oturarak geçirdiğini aktaran Bektaş, "Aldığımız gıdaları eritemediğimizde de obezite gibi bir yığın problemle karşılaşıyoruz. Bu işin çok şükür çaresi var, yürümek, koşmak, hareketli olmak ve dengeli beslenmek. Kastamonu'nun yürüyüş için çok uygun ve güzel rotaları var. Üşenmezsek kendimize çok güzel yürüyüş rotaları bulabiliriz. Hayatımızı çok daha zevkli, renkli ve çeşitli hale getirebiliriz" diye konuştu.

Muhabir: Yusuf Çelik / Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: