Dünya Yürüyüş Günü

Alaplı ilçesinde ''3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'' kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe 15 kişi katıldı.

Alaplı ilçesinde "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe 15 kişi katıldı. Kaymakam Yıldıray Malğaç, daire müdürleri ve öğrencilerden oluşan 15 kişinin katılımıyla Kadınlar Pazarı mevkisinden başlayan yürüyüş, Alaplı Güreş Sahası'nda son buldu. Yürüyüşün ardından Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Vekili Yaşar İncekaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığınca, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Hareketsiz yaşamın dünya genelinde gittikçe ilerleyerek bir yaşam biçimi haline geldiğini ifade eden İncekaya, şöyle konuştu: "Ülkemizde bireylerin yüzde 71,9'u hareketsiz yaşamaktadır. 6-11 yaş grubundaki çocukların ise yüzde 58,4'ü düzenli fiziksel egzersiz yapmaktadır. Bu yaş grubunda televizyon, bilgisayar, internet, ev ödevi ve ders çalışmak için hareketsiz gecen süre altı saattir. 'Egzersiz yapmak için yeterli zamanım yok' diye düşünüyorsanız, gün içindeki zorunlu hareketleri egzersize dönüştürebilirsiniz. Özel araç yerine toplu taşıtları, gidilecek bir yere varmadan birkaç durak önce inerek, hızlı yürümek, asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmak, alışveriş yapmak, hafif formda egzersizler yerine geçebilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: