Dünya Yürüyüş Günü Nedeniyle Düzenlenen Etkinliğe, Engelliler Tekerlekli Sandalyeleriyle Destek Verdi

Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Malatya'da düzenlenen yürüyüşe, engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyeleriyle destek verdi.Dünya Yürüyüş Günü...

Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Malatya'da düzenlenen yürüyüşe, engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyeleriyle destek verdi.

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde, Kongre ve Kültür Merkezi'nden Sıtmapınarı’na kadar düzenlenen yürüyüş programına; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Sağlık Müdürü Nail Umay, Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş sırasında öğrenciler ellerinde yürüyüşün sağlık açısından önemiyle ilgili pankart ve dövizler taşıdı.

Reklam
Reklam

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi üyesi engelliler de, tekerlekli sandalyeleriyle yürüyüşe destek verdi. Dernek Başkanı Ali Haydar Koyun, yürüyemediğini ancak yürüyüşün önemini bildiğini ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı günde 10 bin adım yürümeyi öneriyor. 20 bin adıma çıkarmak lazım. Spor yapmaya zaman bulamasak da yürüyerek bu açığı kapatabiliriz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: