Dünya Yürüyüş Günü-Sağlık Bakanlığı'nın, "Dünya Yürüyüş Günü"etkinlikleri Kapsamında, İzmir'deki Alışverişmerkezlerindeki Yürüyen Merdivenler 15 Dakika Durduruldu

İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanlığı'nın, "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, İzmir'deki alışveriş merkezlerindeki (AVM) yürüyen merdivenler, 15 dakika durduruldu.

İZMİR (A.A) - Sağlık Bakanlığı'nın, "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, İzmir'deki alışveriş merkezlerindeki (AVM) yürüyen merdivenler, 15 dakika durduruldu.

İzmir'de yürüyen merdiveni bulunan alışveriş merkezleri, Sağlık Bakanlığı'nın "Obezite ile Mücadele" kampanyası çerçevesinde yaptığı çağrıya uyarak yürüyen merdivenlerini saat 13.00'te durdurdu.

Alışveriş merkezlerine gelen vatandaşlardan bazıları üst katlara çıkmak için merdivenleri kullanırken, bazıları da asansörleri tercih etti. Yürüyen merdivenler, 15 dakika sonra tekrar çalıştırıldı.

Reklam
Reklam

-"Arızalı olduğunu düşündük"-

Optimum AVM'ye alışverişe gelen Tayfur Teoman (53), yürüyen merdivenin "arızalı olduğunu" düşündüğünü, daha sonra yetkililerin durumu anlattığını belirtti. Teoman, uygulamanın çok olumlu olduğunu kaydetti.

Öğretmen Meltem Düzer ise uygulamanın "farkındalık oluşturmak" adına çok olumlu olduğunu belirterek, "Az yürüyorum. Bugünden sonra algım değişebilir. Uygulama fena olmadı" dedi.

Ev hanımı Ümit Akgün de "Güzel bir uygulama. Hiç olmazsa mecburiyetten yürüyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: