Dünya Yürüyüş Günü'nü Yürüyüş Yaparak Kutladılar

Samsun’da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü, Tütün İskelesi'nden, Sevgi Gölü'ne yapılan halk yürüyüş ile kutlandı....

Samsun’da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü, Tütün İskelesi'nden, Sevgi Gölü'ne yapılan halk yürüyüş ile kutlandı.

Sabah saatlerinde Tütün İskelesi'nde buluşan sağlık gönüllüleri, yürümenin sağlık üzerine yaptığı olumlu etkileri anlatan pankartlar açtı. Dünya Yürüyüş Günü hakkında bilgi veren Samsun Halk Sağlığı Müdürdü Uzm. Dr. Ertan Uzun, “Bu yürüyüşü yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve sağlık, şişmanlık ve obeziteye karşı toplumumuzu uyarmak ve bilgilendirmek için yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Fiziksel aktivitelerin ve hareketsizliğin toplumda giderek yaygınlaştığını ve toplumda buna bağlı hastalıkların arttığını ifade eden Uzun, “Günümüzde toplumumuzun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyi yetersiz ve fiziksel aktivitelerin değeri yeteri kadar binmiyor. Hareketsiz yaşam ve obezite kalp, damar, yüksek tansiyon, diyabet, osteoporoz gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu hastalıkların görülme riski giderek artıyor. Fiziksel hareketsizlik dünyada genel ölümlerin dördüncü önde gelen sırasındadır.” dedi

Uzun, toplumun fiziksel aktiviteden uzak yaşadığını, fiziksel aktivitenin kalp ve solunuma yardımcı olduğunu belirtti. Spor aktiviteleri, egzersiz ve gün içinde yapılan spor hareketlerinin bir aktivite olduğunu belirten Uzun, “Bakanlığımızın yaptığı çalışmalara göre toplumumuzun sadece yüzde üç buçuğu spor yapmakta, yüzde doksan altı bucuğu hareketsiz bir yaşam sürdürmekte. Toplumumuz fiziksel aktivitenin her yaşta salığa yaralı olduğunu unutmamalı. Düzenli olan bu aktiviteleri her yaştan insanımız katılmalıdır. Yaşlı insanlarımızda bu aktivitelere katılmaları desteklenmelidir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde yapılan yürüyüşe Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: