Dünyaca Ünlü Akebi Kukla Topluluğu Kardelen Koleji'nde Öğrencilere Kukla Gösterisi Yaptı

Nevşehir Özel Kardelen Koleji'nin daveti üzerine Nevşehir'e gelen Japonya'nın dünyaca ünlü Akebi Kukla ekibi Özel...

Nevşehir Özel Kardelen Koleji'nin daveti üzerine Nevşehir'e gelen Japonya'nın dünyaca ünlü Akebi Kukla ekibi Özel Kardelen Koleji konferans salonunda yaptıkları kukla gösterisi ise çocukların büyük beğenisini kazandı. Japon ekibi öğrencilere Türkçe ve Japonca çocuk şarkıları da seslendirdi.

Özel Kardelen Koleji konferans salonunda Peter Pan masalını sergileyen 12 kişilik Akebi gurubu öğrenciler ile buluştu. Işıkların sönmesiyle beyaz perdeye yansıyan kağıt karakterlere hayat veren usta eller 'Peter Pan' ve Japon klasik masalı 'Taro'yu sergiledikten sonra Barış Manço'nun ünlü çocuk şarkısı 'Arkadaşım Eşek' şarkısını Türkçe seslendirdiler.

Reklam
Reklam

Özel Kardelen Koleji'nde minik öğrencilere kukla gösterisini sunan grubun 80 yaşındaki kurucusu Ayako Senseyi Nevşehir'de minik öğrenciler ile buluşmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Senseyi, Akebi Kukla Ekibi olarak Türkiye'ye yedinci kez geliyoruz. Özellikle Türkiye'ye bu kadar çok sayıda gelmemizin amacı Türkiye'de Hacivat ve Karagöz gölge oyunu bulunmakta. Bu yüzden Türkiye'de bulunan öğrenciler kukla gösterilerine büyük ilgi gösteriyorlar. Biz Akebi Kukla ekibi olarak ülkelerarası köprü kurmayı amaçlıyoruz. 47 yıl önce bu kukla ekibini kurduğumda bugünlere geleceğimizi düşünmüyordum. Ancak biz dünyada çeşitli festivallere katılarak ve çoğu ülkeye gidip kukla gösterileri yaparak gerçekten büyük bir ilgi ile karşılaştık. Bu gösterilen ilgi bizleri daha çok sevindirdi. Nevşehir Özel Kardelen Koleji'nde minik öğrenciler ile buluşmaktan dolayı son derece mutluyuz. Minik öğrencilerin yapmış olduğumuz bu gösterilerimize eşlik ederek son derece keyifli bir zaman geçirdiklerini düşünüyorum. Burada aynı zamanda hem Japonya'da çocukların sevmiş olduğu Japon şarkılarını ve Türkiye'de de sevilen çocuk şarkılarını bizi izlemeye gelen minik öğrencilerimiz ile birlikte söyledik. Minik Kardelenler özellikle Barış Manço'nun Arkadaşım Eşek şarkısında bizlere son derece destek oldular. Bizlerin buraya gelerek minik öğrenciler ile buluşmamızı sağlayan Özel Kardelen Koleji okul idarecilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Özel Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Özgül Saygılı ise dünyaca ünlü Japon kukla gösteri ekibi Akebi Kukla Topluluğunu öğrencileri ile buluşturmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Saygılı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı hepinizin bildiği üzere bu hafta başladı. Okulların açılmasıyla birlikte böyle güzel bir kukla gösterisini öğrencilerimize izlettirme şansı yakaladığımız için mutluyuz. Japon ekibine bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen kukla gösterisini, ana sınıfı öğrencilerimiz, ilkokul 1, 2, 3, 4 ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz izlediler. Bundan sonra da Özel Kardelen Koleji olarak bu tür sosyal aktivitelerimiz devam edecektir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: