Dünyada En Çok Çayı Türkler Içiyor

Muhammet KAÇAR/RİZE, Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ticaret Borsası ÇAY TÜKETİMİNDE TÜRKLER İLK SIRADA Rapora göre dünyada 7.3 milyar nüfus göze

Muhammet KAÇAR/RİZE, Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ticaret Borsası ÇAY TÜKETİMİNDE TÜRKLER İLK SIRADA
Rapora göre dünyada 7.3 milyar nüfus göze aldığında yıllık çay tüketiminin kişi başı 500 gram olduğunu ifade eden Önder, şunları söyledi:
"Dünya çay tüketiminde siyah çay daha çok batı ülkelerinde, Ortadoğu ve Avrupa’da, yeşil çay ise Çin, Japonya gibi Asya ülkelerinde tüketiliyor. Dünya çay tüketiminde Çin yüzde 36’lık oranla 1.8 milyon ton tüketimle lider ancak yıllık kişi başı tüketimi 0.75 kilogramdır. Yılık kişi başı tüketimde Türkiye 3.5 kilogramla birinci sırada yer alıyor. Türkiye’yi 2.44 kilogram ile Afganistan, 2.19 kilogramla Libya, 1.8 kilogram Katar ve 1.7 kilogram ile İngiltere izliyor.”
Dünyada İslam ülkelerinde gıda, sağlık, sosyal içecek olarak tüketilen çayın bazı ülkelerde kültürel seremoni için tüketildiğinini belirten Önder, çay tüketiminin üretici ülkeler arasında yükseliş trendinin sürdüğünü ancak özellikle batılı ülkelerde bu oranın düşüş eğiliminde olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: