Dünyada işten çıkarmalar hız kesmiyor

Los Angeles/Philadelphia (AA)- Dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden Time Warner Inc. Warner Bros. Entertainment, şirketin işgücünün yüzde 10'unu temsil eden 800 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi. İşten çıkarmaların büyük çoğunluğu stüdyoların merkezi konumundaki Burbank California'da olacak.

Yaklaşık 300 iş kaybı, bilgi teknolojileri alanlarıyla, Capgemini isimli Fransız şirketinden temin edilen işler ve Hindistan ve Polonya'daki işleri kapsayacak.
ABD'li radyo istasyonlarının en büyük ortağı konumundaki Clear Channel Communications Inc de şirketin işgücünün yüzde 9'unu teşkil eden 1850 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Girişim sermayesi (private equity) şirketleri Bain Capital Partners LLC ve Thomas H. Lee Partners LP, CC Media Holdings'i oluşturarak, Temmuz ayında Clear Channel'ı 17.9 milyar dolara satın almıştı. Clear Channel 50 ülkede, 800 ayrı radyo istasyonu ile 110 milyon dinleyiciye ulaşıyor. Yüksek teknolojili ses araçlarıyla tanınan ABD'li Bose Corp ise şirketin işgücünün yüzde 10'unu oluşturan 1000 kişiyi işten çıkaracak. Şirketin Sözcüsü Carolyn Cinotti, işten çıkarmaların, imalat gibi "seçilmiş alanlarda" yaşanacağını, özellikle de şirketin Framingham merkezinde olacağını söyledi.

Şirket, yıllık 2 milyar dolar satış bekliyor. Öte yandan Kanada'nın en büyük telekom şirketi Bell Canada, 1500 kişiye cazip emeklilik teklif etti.
41 binden fazla çalışanı olan Bell Canada, teklifin bu yıl ve 2010'da emekli olmaya uygun sendikalı kişilere önerildiğini kaydetti.