Dünyada kadın nüfusu artıyor

ANKARA (İHA) - Aralarında ABD, İngiltere, İsveç, Fransa ve Japonya'nın da bulunduğu 20 ülkede yapılan araştırmada, ölüm vakalarının kadınlara oranla erkeklerde daha çok görüldüğü, böylelikle kadın nüfusun erkeklere oranla arttığı tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan, 'SB Diyalog' isimli dergide yer alan habere göre, Michigan Üniversitesi'nin yaptığı bir çalışma, adolesan ve erişkinlik dönemleri arasında, her bir kadına karşılık üç erkeğin öldüğünü ortaya koydu. Araştırmanın yöneticilerinden Dr. Daniel Kruger, gelişmiş ülkelerde erkek olmanın risk haline geldiğini belirti. Erkeklerin her yaşta ölüm riskinin kadınlara oranla daha yüksek olduğunu ifade eden Dr. Kruger, cinselliğin başladığı yaşlarda bu farkın daha da artığını kaydetti. Kruger, cinselliğin başladığı yaşlarda erkeklerin daha riskli ve rekabetçi davranışlar gösterdiği belirtti.

Reklam
Reklam

Öte yandan, 'geleneksel' ortamlarda yetişen erkeklerin geleneksel olmayan ortamlarda büyüyen hemcinslerine oranla daha çabuk evlendikleri belirlendi. New Jersey'de yapılan bir tarama çalışması, anne babanın birlikte olduğu ve dini duyguları ağır basan ailede büyüyen erkeklerin evliliğe hazır ve yatkın olduğunu gösterdi. Geleneksel ortamlarda büyüyen erkekler, kadınlara orala çocuklara ve evliliğe karşı daha olumlu duygular taşıyor.