Dünyada saniyede 7 adet lego satılıyor

İSTANBUL (İHA) - 2 bin 400 farklı parçası ile 50 yıldır büyük küçük herkese, eğlenme fırsatı sunan LEGO, kırılması zor rekorlara imza atıyor.

LEGO oyun setlerinden, dünyada 1 saniyede 7 adet satılırken, 1 yılda satılan LEGO parçaları bir araya geldiğinde dünyayı 5 kez dolaşıyor. LEGO'nun 6 küçük parçası ile 915 milyon farklı kombinasyon üretilebilirken, sayıları 4 milyara ulaşan LEGO parçaları ile oynayarak, çocuklar yılda 5 milyar saat geçiriyor.

50'nci yaşı dünyanın en büyük internet arama motoru Google tarafından da, LEGO'dan yapılmış özel Google logosuyla kutlanan LEGO'nun rekorlarından bir diğeri ise 2007 Mayıs ayında, California'daki LEGOLAND'de LEGO parçalarından yapılan en büyük kuleydi. 465 bin parçadan meydana gelen kule 28.74 metreye ulaştı.

Reklam
Reklam

Fortune Dergisi ile Amerikan ve İngiliz Oyuncakçılar Birliği tarafından "yüzyılın oyuncağı" seçilen LEGO, sadece bir yıl içerisinde, oyun setlerinde kullanılmak üzere 306 milyon tekerlek üretiyor. LEGO bu üretimle, aynı zamanda dünyanın en büyük tekerlek üreticisi olma unvanına da sahip bulunuyor. Her dakika üretilen LEGO parçası ise, 36 bin adete ulaşıyor.