Dünyada ve Ülkelerinde Korkunç Hikayeleriyle Tanınan 9 Ada

Ücretsiz, korku filmi tadında coğrafya derslerimiz başlamıştır.

  1. Ball's Pyramid (Avustralya)

Pasifik Okyanusu'nda, Avustralya'ya 20 kilometre uzaklıkta.
Ball's Pyramid, volkanik bir dağın tam 7 Milyon yıl önce erozyona uğraması ile meydana gelmiş; ve dünyanın su üzerindeki en büyük volkanik kalıntısı.

Bu adanın en korkunç özelliğiyse, üzerinde yaşayan 27 adet canlı. Bu canlılar; kola şişesi büyüklüğündeki kara ıstakozları... 8. Büyük Pasifik Çöp Yaması

Doğal değil, insanoğlu olarak kendi ellerimizle oluşturduğumuz bir ada: Büyük Pasifik Çöp Yaması.

Reklam
Reklam

Dünyada ne zaman okyanuslara çöp bırakılsa, o çöplerin eninde sonunda ulaştığı nokta olan Kuzey Pasifik Girdabı'nda, tamamen plastik atıklardan oluşmuş olan ada, Teksas eyaletinin tam 2 katı büyüklükte!7. Galang Mülteci Kampı (Endonezya)

Endonezya kıyılarında bulunan Batam-Rempang-Galang ada grubunun üçüncüsü, en lanetlisi...

Çünkü 1976-1996 yılları arasında Galang Adası'ndaki mülteci kampına kaçan, Vietnam Savaşı mağduru 250.000 insanın sonu hiç iyi bitmemiş. 250.000 kişinin pek azı adadaki mülteci kampından yollarına devam edip başka ülkelere geçiş sağlayabilmişler.

Bir çoğu ise ya hastalıkla, ya cinayetle; ya da önce tecavüz sonra cinayetle hayatlarını kaybetmişler.

Batam adasının yerlileri, hayalet iddiaları yüzünden Galang Adası'nda hala geceleri dolaşmaya cesaret edemiyorlar. 6. Fiji Adaları (Melanezya)

Cennetten bir parça, değil mi?
-YOU KNOW NOTHING JOHN SNOW!

Reklam
Reklam

Fiji Adaları, batı medeniyetleri tarafından keşfedilmeden önce çocuk cinayetleri, işkence ve yamyamlığın epey yaygın olduğu bir yermiş.

1840'larda adayı ziyaret eden misyoner David Cargill'in günlüğüne yazdığı cümleler şu şekilde:

''31 Ekim 1939, Perşembe. Bu sabah şok edici bir merasime tanık olduk. 20 ölü erkek, kadın ve çocuk bedeni Tanoa'ya hediye olarak, Rewa'ya getirildi. Bu bedenler, insanlara pişirilmesi ve yenmesi için sunuldu. Bedenler kumsalda ve suyun içinde sürüklendiler. Küçük çocuklar, ölü bir kız çocuğunun bedenini taciz ediyorlardı. Bir insan kalabalığı ise genç bir kadının ölü bedenine tecavüz ettiler.''5. Alcatraz Adası (Amerika Birleşik Devletleri)

San Francisco Körfezi'nde yer alan Alcatraz Adası, üzerinde bulunan hapishanesi ile dünyanın en ünlü ve en korkulan adalarının başında geliyor.

Reklam
Reklam

Amerika yerlilerinin bin yıl boyunca kabile kurallarına ihanet eden kabile üyelerini ölüme terkettikleri yere gidip hapishane yaparsanız, tabii olacağı budur!

Etrafı sularla çevrili olduğu için ruhların ayrılamadığı iddia edilen adanın en lanetli yerlerinin bekçi kulübesi, hastane, çamaşırhane, hizmet koridoru ve A, B, C ve D hücre blokları olduğu söyleniyor.

Hatta, D Bloğu'nun özel bir lakabı da var: DELİK.4. Hawaii

Yine cennetten bir parça, değil mi? Tam değil.
(Aklımıza gelmişken, J.J., ne demeye öldürürsün arkadaşım Jon Snow'u...)

Hawaii Adası, doğaüstü efsanelerin ve paranormal hareketliliklerin sıkça yaşandığı ve yaşatıldığı bir bölge. Efsaneye göre ada Ateş tanrısı Pele ile, yarı insan-yarı domuz olan Kamapua'a arasında paylaşılmıştır. Adada Kamapua'a'nın bölgesinden Pele'nin bölgesine domuz taşımanın uğursuzluk getirdiğine inanılıyor.

Hawaii'nin bir başka lanetli ilan edilmiş noktası da, Morgan Köşesi. Köşede, dev bir ağaç bulunmakta. Ağaçın dalları, eskiden idam cezalarının uygulandığı yermiş. Lanetli ilan edilmesinin sebebi açık herhalde... 3. Poveglia Adası (İtalya)

Bir dönem akıl hastanesi olarak kullanılan Poveglia Adası, Kara Veba döneminde vebalıların hapis bölgesine dönüştürülmüş, ve sonrasında terkedilmiş.

Reklam
Reklam

Ada şu anda insan kemikleriyle dolu.2. İzu Adaları (Japonya)

İzu Adaları, hala aktif olan volkanik bir bölge... Volkanik aktivitelerin durmaksızın devam etmesi yüzünden de, ada ve çevresindeki havanın büyük bölümü sülfür gazı, hatta dünyada en yüksek sülfür konsantrasyonuna sahip olan hava, bu adanın havası.

Peki burada neden insanlar yaşamaya devam ediyor? Çünkü ada Scuba dalışı ve yunus gözlemleme için harika kıyılara sahip. Peki sırf bu yüzden bütün hayatı boyunca yüzünde gaz maskesi ile yaşamaya, ve muhtemelen yine de zehirli gaz solumak yüzünden ölmeye değer mi?

İlginçsiniz Japon kardeşlerimiz.1. Bez Bebek Adası (Meksika)

Toplumdan ayrılıp inzivaya çekilme kararı alan Don Julian Santana adlı manyak tarafından bu hale getirilmiş bir ada, Bez Bebek Adası.

Reklam
Reklam

Don Julian Santana, adanın yakınlarında bulunan bir kanalda boğularak ölen bir kız çocuğu tarafından sürekli ziyaret edildiğini öne sürüyormuş. Bu kızın ruhunu huzura kavuşturmak için geri kalan hayatı boyunca ada çevresinde denize atılmış olan oyuncak bebekleri avlayan ve onları ağaca bağlayan ruh hastası herif, 2001 yılında bahsettiği kız çocuğunun öldüğünü iddia ettiği kanalda ölü bulunmuş...

Ada da böyle kalmış işte...BONUS: Yassıada

Marmara Denizi'ndeki bu güzide ada Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihindeki en karanlık olaylar arasında sayılabilecek Yassıada Yargılamaları'nda birçoğu eski diplomatlar olmak üzere 14 kişi idama mahkum edildi. Yassıada Yargılamaları, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir Cumhurbaşkanı'nın ilk kez yargılandığı Köpek Davası'nı da kapsar.

Reklam
Reklam