Dünyada yaşanan ilginç haberler

FRANSA'DA HAYAT KADINLARINDAN PROTESTO

Fransa'nın başkenti Paris'te hayat kadınları, senato binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Gösteride, 2003 yılında kabul edilen ve kaldırım üzerinden otomobillerine aldıkları hayat kadınlarıyla birlikte olmak isteyenlere ceza öngören yasanın iptal edilmesi istendi. Söz konusu yasa yüzünden eskisi kadar çalışamadıklarını iddia eden hayat kadınları,vergilerini vermelerine rağmen haksızlığa ve ayırımcılığa uğradıkları görüşünü dile getirdiler.

DAMAT 6, GELİN 4 YAŞINDA
Damat 6, gelin 4 yaşında bu olay Afrika, Asya veya bir arap ülkesinde değil Avrupa Birliği üyesi Romanya'da yaşandı. Romanya'nın Sibiu bölgesinde ilginç bir evlilik gerçekleşti. Yaşıtları oyun derdinde ama onlar aileleri tarafından zorla evlendirildi. Çağdaş yaşamın sembolü olarak bilinen Avrupa Birliği sınırları içinde bir çocuk evliliği gerçekleşti. Damat henüz 6 yaşında gelin ise 4 yaşında. Bu evlilikte kızın ailesi 12 bin euro başlık parası aldı.

Reklam
Reklam

190 METRELİK BÖREK Mİ?
Macaristan'ın Szatmar ilinde yapılan 190 metre uzunluğundaki bölgeye has börek, yeni dünya rekoru oldu. Szatmar'da düzenlenen bir festivalde açılan börek için 100 kilo un ve patatesin yanı sıra 600 litre su kullanıldı. Hazine Bakanı Peter Kiss'in de tadına baktığı böreğin Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazandığı, bu alanda yeni bir dünya rekoru olduğu açıklandı.

KURT GİBİ ULUYAN KADIN
Çin'in Fuzhou şehrinde yaşayan Hong, 26 yıldır kurt gibi uluyor. 42 yaşındaki kadın, 16 yaşındayken sırt ağrılarının başladığını ve ulumanın ağrılarına iyi geldiğini tesadüfen farkettiğini açıkladı. Hong, 'Yolda yürürken bazen ulumama engel olamıyorum ve sokaktaki insanlar psikopat olduğumu düşünerek benden hemen uzaklaşıyorlar' dedi.

İTALYANLAR PİZZA-MATİK ÜRETTİ

İtalyan girişimci Claudio Torghele, 3 dakikada pizza pişiren bir otomat geliştirdi. Cihaz, sanılanın aksine sadece donmuş bir pizzayı mikrodalga fırına sürmüyor, aynı zamanda sıcak bir pizza elde edebilmek için unu, suyu, domates sosunu ve diğer taze malzemeleri de yoğuruyor. 'Let's Pizza' adı verilen makina, tüm bunları yalnızca 3 dakika içinde yapıyor.

Reklam
Reklam

ÇOCUKLUK HEVESİ SERVET KAZANDIRDI
ABD'de bir kolleksiyoncu, çocukluğunda sadece birkaç sente (doların yüzde biri) aldığı Superman çizgi roman kitabını internette açık arttırmada 317 bin 200 dolara sattı. Rekor fiyatla alıcı bulan 1938 tarihli çizgi roman, uçan kahraman Superman serisinin basılan ilk sayılarından biridir. New York Daily News gazetesi, dünyada çok az sayıda kalan bu nadir eserlerin internet ortamında açık arttırmada satılmasının pek görülen bir şey olmadığını bildirdi.

PİNKY 63 YILDIR HİTLER'E SÖVÜYOR
Eski İngiltere Başbakanı Winston Chuchill'in 1946'da Miami'de fotoğraf çektirdiği Pinky adlı papağan 63 yıl sonra hala turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Churchill'in Miami'de 'tanıştığı' 67 yaşındaki Kakadu cinsi papağan, Florida'da yapılan bir şovda bisiklete biniyor ve 'F.ck of Hitler' diye küfür ediyor. Pinky'ye bu küfrü Chuchill'in öğrettiği iddia ediliyor. Kakadu cinsi papağanlar 80 yıldan fazla yaşayabiliyor.

YILDIZ SAVAŞLARI SİVRİSİNEKLERE KARŞI
ABD'li bilim insanları, sivrisinekler başta olmak üzere uçan zararlı böcekleri öldürecek yeni bir lazer silahı geliştirdi.Reagan döneminde başlatılan 'Yıldız Savaşları' füzesavar programında kullanılan teknolojiyle geliştirilen lazer silahı, otomatik olarak sivrisineklere kilitleniyor. Bilim insanları uzun süredir, yılda 1 milyon kişinin ölümüne neden olan sivrisineklere karşı bir lazer silahı geliştirmenin yolunu arıyordu.

Reklam
Reklam

'ŞEYTAN'IN AYAK İZLERİ
İngiltere'nin Devon kentindeki bir evin arka bahçesinde kar üzerinde bulunan tuhaf izler, yerel halkın aklına, bölgede 154 yıl önce görüldüğü söylenen 'şeytan'ı getirdi. İzleri bulan Jill Wade adlı emekli kadın, izlerin çatal tırnak şeklinde olduğunu, ancak sadece belirli bir alan içerisinde görüldüğünü ve daha ileriye gitmediğini söyledi. Uzmanlar, izlerin geyik ayak izine benzediğini söylese de yine de kesin bir cevap vermenin mümkün olmadığını belirtiyor.