**Endonezya:**
1 Mayıs'ın resmi tatil olmadığı Endonezya, emeğin bayramını en gergin kutlayan ülkelerdendi.
Başkanlık Sarayı'nın kapılarına dayanan göstericiler karşılarında polisi buldu.
Göstericiler, güvenli çalışma koşulları, asgari ücretini iki katına çıkmasını, düşük gelirli ailelerin vergiden muaf tutulmasını, 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasını istediler.
Filipinler'den Tayvan'a pek çok noktada da talepler aynı yöndeydi.
[
****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/dunyadan-1-mayis-manzaralari-dunyadan-1-mayis-manzaralari/7746/199264/sayfa/1/)
**Almanya:**
Almanya'da 1 Mayıs'ta değil ama öncesinde gerginlik vardı. Neredeyse kutlamalar kadar geleneksek hale gelen sağ - sol çatışmaları yaşandı.
Bremen'de 200 Neo-Nazi'nin katıldığı sağ gösteri 4 bin kişi tarafından protesto edildi. 200 maskeli solcu bariyerleri aşmaya çalışınca arbede çıktı.
Hamburg'da da maskeli aşırı sol grupların protestolarına polis tazyikli su kullanarak karşılık verdi, bir araç kundaklandı.
**Yunanistan**:
Aylardır tasarruf tedbirleriyle boğuşan Yunanistan'ta kutlamaların merkezi başkent Atina'ydı. Bu yıl, Atina'nın merkezinde daha sakin ama kalabalık bir gösteri vardı.
Gösteriye sendikalar ve Komünist Parti katıldı, "Kemer sıkma önlemlerine son verin. bu borç işçilerin borcu değil" dediler.
Limanlar ve demiryollarında da grev vardı. Ülkenin en büyük limanı Pire'de ve tren istasyonlarında günboyu sessizlik hakimdi.
**Fransa:**
Fransa'da işçiler sabah saatlerinden itibaren sokaklara indi, ancak bu yıl gösterilere ilgi geçen yılki kadar fazla olmadı.
**Rusya:**
Moskova'da sol partiler 1 Mayıs gösterilerinde, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin'e tepki gösterdi.
Dikkat çeken bir diğer gösteri, Rusya'da yerleşmiş olan Suriyelilerden geldi. Suriyeli muhalifler 1 Mayıs'ta Moskova'da toplandı. Suriyeliler "Siyasi tutuklulara özgürlük", "Hain, kendi halkını öldüren kişidir" pankartları taşıdı.
**Güney Kore:**
Asya'daki en büyük yürüyüşlerden biri Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlendi.Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, milyonlarca kişinin yoksullaşmasına yol açan ve petrol fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanan yüksek enflasyonla mücadele edilmesi çağrısı yapıldı.
Ulusal Meclis binası yakınındaki bir parkta toplanan bazı gruplar binaya yürümek istedi, polisle göstericiler arasında herhangi bir çatışma çıkmadı.
**Tayvan, Hong Kong ve Filipinler:**
Filipinler'in başkenti Manila'da yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gösteride ücret artışı talep edildi. Tayvan'ın başkenti Taipei'deki gösteriye de yaklaşık 2 bin çalışan katıldı.Hong Kong'da ise birkaç ayrı yürüyüş düzenlendi. Sendika yetkililerine göre sabah düzenlenen bir yürüyüşte 2 bin kişi, öğleden sonra düzenlenen bir başka yürüyüşte ise 5 bin kişi yer aldı.
**Çin:**
Komünist Parti yönetimindeki Çin'den ise resmi tatil olan 1 Mayıs'ta, ailelerinin yanına gitmek için tren istasyonlarına koşanların görüntüleri geldi.
**Tunus ve Cezayir:**
Rejim değişikliğinin yaşandığı Tunus'ta sokakların sakin olduğu gözlenirken, Cezayir'in başkentinde ise 2011 Afrika Kupası finali öncesinde futbol takımları destekçilerinin yürüyüşleri dikkat çekti..
**Japonya:**
Japonya'da, deprem ve tsunami felaketinin ardından Fukuşima santralinde yaşanan sızıntının yol açtığı paniği yaşayanlar, başkent Tokyo'da nükleer santrallere karşı iki ayrı gösteri düzenledi.