Dünyanın El İşi Büyükçekmece’de Sergilendi

14’üncü Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası El İşi Sergisi’nde dünyanın birçok...

14’üncü Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası El İşi Sergisi’nde dünyanın birçok yerinden festivale katılan ülkelerin el işleri sergilendi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdiği Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında birçok etkinlik düzenlendi. Tarihi Kervansaray’da düzenlenen Uluslararası El İşi Sergisi’nde festivale katılan konuk ülkeler ve ev sahibi Türkiye, yörelerine ait el işi ürünler ve hediyelik eşyaları tanıttı.

Reklam
Reklam

Tahta kaşık ustası İsmail Yıldız, tahta kaşığın yemekteki mineralleri koruduğunu belirterek, 1994 yılından beri bu sanatı icra ediyoruz. Bu sanat Osmanlı tarihimizden bu yana gelmektedir. Elimizden geldiği kadar eğitmenlik yapmak, bu sanatın devamını getirmek istiyoruz. Geçim kaynağımız ahşap” dedi.

İznik çinisinden yapılan ürünleri tanıtan Bülent Aydemir ise, çini sanatının önemine değinerek, “Ben bu işe 10 sene önce ustaların ustası Faik Kırımlı’nın vasıtasıyla girdim. Biz de onun bıraktığı mirası devam ettirmeye, daha sonraki kuşaklara iletmeye çalışıyoruz. İznik çinisinin en önemli özelliği yüzde 80 oranında kuvars içermesidir. İznik çinisine çok yoğun ilgi var. Tabii bunların daha iyi tanıtılması lazım. Çok büyük nakkaşlarımız var” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: