Dünyanın en antik arabaları

MOSKOVA (İHA) - Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen bir otomobil fuarında, Rus liderlerin kullandığı dünyanın en antika arabaları ilk kez sergilenmeye başladı.

Rusya Devlet Garajı'nın 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Rus İmparatoru II Nikolay'dan son SSCB Başkanı Mihail Gorbaçov'a kadar tüm Rus devlet liderlerine ait özel makam arabaları, fuarda Moskovalılar'ın beğenisine sunuldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in damadı Emin Ağalarov'a ait Crocus Expo Fuarcılık Merkezi'nde düzenlenen fuarda, II Nikolay'ın Coudell ve Peugeout, Lenin'in Rolls-Royce Phantom, Stalin'in ZİS, Brejnev'in Volga ve UAZ marka arabaları ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Sergide ayrıca Rusya'da otomobil tarihini canlandıran fotoğraflar da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi organizatörlerinden Vladimir Kiriyev, "Bu serginin en önemli ayrıcalığı, dünyanın en ender otomobillerini biraraya getirmiş olmasıdır. Buradaki otomobillerin çoğu, özel siparişle tek sayıda üretilmiş. Dünyanın hiçbir yerinde düzenlenmeyen ve düzenlenmesi imkansız olan bu sergiyi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Bu sergi sadece otomobil tarihini değil, aynı zamanda Rusya tarihini de yansıtmaktadır. Bu sergi sayesinde Rus Çarı'ndan son SSCB liderine kadar çok sayıda liderin özel yaşamı hakkında da bilgiler edinmiş oluyoruz" dedi.

12 Mart 2007 tarihine kadar devam edecek olan serginin, 70 bin ziyaretçi tarafından gezilmesi bekleniyor.