Dünyanın en büyük ayakkabısı Berlin'de

BERLİN (İHA) - Dünyanın en büyük ayakkabısı, Almanya'nın başkenti Berlin'de sergilendi. Başbakanlık binasına 100 metre uzaklıkta sergilenen ayakkabı, turistlerin ilgisini çekti.

Dünya Kupası kapsamında oluşan "Fikirler Ülkesi Almanya" etkinlikleri çerçevesinde sergilenen ayakkabı, Dünya Kupası'nın bitimine dek Berlin'de kalacak. Fikirler Ülkesi Almanya'nın basın sözcüsü Natalie Tiemann- Huguet, ayakkabının fikirler ülkesi Almanya anlayışına bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Etkinliğe ait internet portalının tanıtımında konuşan Tiemann- Huguet, "Ayakkabı, Fikriler Ülkesi Almanya etkinliklerinden birisi. Bu düşünceyi önceleri biraz abartılı bulduk. Ancak daha sonra bunun Dünya Kupası 2006'ya yaraşır bir çalışma olacağında karar kıldık. Bu bizim için bir nevi Dünya Kupası'nın bir sembolü. Ayakkabı, yeşil çimlerde milyonların izlediği ayakkabıları da sembolize ediyor. Öte yandan, Dünya Kupası için oluşturduğumuz internet sitesi de Fikirler Ülkesi Almanya'nın önemli diğer bir etkinliği. Biz Dünya Kupası için yarışacak ülkelerin yanı sıra, portalımıza Türkiye'yi de aldık. Aslında bu portal, sadece Dünya Kupası için yarışacak ülkeler için düşünülmüştü. Siteye Çince, Rusça, Güney Afrika dilinin yanı sıra Türkçe'yi de koyduk. Bununla Türkiye'deki futbol severlere kendi ana dillerinde bir hizmet sunmak istiyoruz. Özellikle gazeteciler için can simidi görevi görecek bu sitede Almanya ve Dünya Kupası 2006'ya ilişkin her türlü bilgi mevcut" dedi.

Reklam
Reklam

Sitede binden fazla güncel haber, yorum, fotoğraf görnek mümkün. Bu düşüncenin Fikirler Ülkesi Almanya etkinliğinin bir uzantısı olduğunu kaydeden Tiemann-Huguet,

Almanya'da Dünya Kupası için yarışacak olan 36 takımla ilgili her türlü ayrıntı konusunda da bilgi sahibi olunacağını belirterek, "Şu ana dek 90 ülkeden bin 200 basın mensubu sitemizden mütemadiyen yararlanıyor. Büyük yarışın yapılacağı ve dünyanın tüm futbol severlerinin nabzının atacağı Almanya'daki maçların yapılacağı kentler ve yeşil sahalarla ilgili bilgi de bu sitede Türkçe mevcut. Amacımız Türkiye'den ya da dünyanın herhangi bir ülkesinden dünya kupası ile ilgili bilgileri edinmek isteyenlerin Türkçe bu detaylara ulaşma şanslarını elde etmeleri" şeklinde konuştu.