Dünyanın en büyük tavuk yumurtası

MİNSK (İHA) - Dünyanın en büyük tavuk yumurtası, Beyaz Rusya'nın Grodno vilayetine bağlı Mir Kasabası'nda üretildi. Yumurtanın 160 gram ağırlığında olduğu bildirildi.
Guinness Dünya Rekorları Kitabı'nda "dünyanın en ağır ve en büyük tavuk yumurtası" olarak gösterilen Küba menşeli 146 gramlık yumurtayı 15 gram geride bırakan 160 gramlık tavuk yumurtası, görünümüyle görenleri hayrete düşürdü.

Kesinlikle devekuşu beslemediklerini ve yumurtanın adi bir tavuk tarafından dünyaya getirildiğini açıklayan fabrika yönetimi, 160 gramlık yumurtayı daha önce üretilen 15 gramlık mini yumurta ile birlikte özel bir dolapta muhafaza etme kararı aldı.

Reklam
Reklam

Normal bir tavuk yumurtasının ağırlığının genellikle 50-60 gram arasında arasında değiştiğini belirten fabrika yetkilileri, emsalsiz yumurtanın 350 günlük bir tavuk tarafından üretildiğini belirtti.

Bu arada, Beyaz Rusya'da faaliyet gösteren bazı doğa örgütlerinin, 160 gramlık yumurtanın Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na resmi kaydı için girişimde bulunacağı öğrenildi.