Dünyanın En Büyük Yeryüzü Çizimini Bakan Kılıç Açtı

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığına dikkati çekmek üzere 12 bin metrekare alan...

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığına dikkati çekmek üzere 12 bin metrekare alan üzerine hazırlanan çizimin açılışını yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın açılışını yaptığı dev çizim, Dünya Ticaret Merkezi'nin yanındaki arazide hazırlandı. Barış ve dostluk temalı karikatür yarışmasında birinci seçilen Akın Candemir'e ait karikatürün 12 bin metrekare alana yapılan uyarlamasının 260 öğrenci tarafından hayata geçirildiği belirtildi. Açılış törenine Bakan Suat Kılıç ile birlikte Guinnes Rekorlar Kitabı Türkiye temsilcisi katıldı. Açılışta Bakan Kılıç'a sertifika verildi.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Bakan Kılıç, "Bu organizasyonu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdik. Guinness Rekorlar Kitabı'na girdik. Dünyanın en büyük yer çizimiyle dünya rekorları arasında yerimizi aldık." dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YERYÜZÜ ÇİZİMİNİN ÇALIŞMASI

2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak üzere adaylık sürecindeki yarışta iddialı olan Türkiye, bu adaylığa dikkat çekmek, aynı zamanda dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek amacından hareketle 'Gençlik Karikatürü'nün belirlenen alana uyarlaması olan “Dünyanın En Büyük Yeryüzü Çizimi” projesi ile gençlerin görselleştirdiği bir rekoru gerçekleştirdi.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 'Gençlik Karikatürü'nün alana çizim uyarlaması olan Dünyanın En Büyük Yeryüzü Çizimi projesinin çizilmesi planlanmış ve ilgili çalışma için CNR EXPO’nun yan tarafındaki Hazine Müsteşarlığı’na bağlı olan arazi belirlenmişti.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan çalışma 13 - 17 Mayıs tarihleri arasında genç karikatürist Akın Candemir ve toplamda 260 genç ile birlikte yaklaşık 12.000 m2'lik bir alana uygulandı.

Reklam
Reklam

Guiness Rekorlar Kitabı'na ilgili çalışmanın girmesi hususlarındaki başvurunun ise 2013 Nisan ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı adına yapılmıştı. Başvuru 'Largest Painting On Ground' adı altında kabul edilmiş ve rekor kırmaya hak kazanmıştı.

Bir önceki Guıness rekoru 10.404.8 m2 alanda toplamda 1 ay süre ile yapılan ve 'Hayatın Kutlaması' adı altında Salvatore De Fazio tarafından 12 Haziran 1998 yılında Amerika’nın Pennsylvania eyaletinde yapılmış.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: