Dünyanın en doğal çayı Türk çayı

BURSA (İHA) - Dünyada kimyasal madde içermeyen tek çayın Türk çayı olduğu bildirildi.

Bursa Gıda Tek 2009 Fuarı'na katılan Çaykur firması, ziyaretçilere Türk çayının faydalarını anlattı. Vatandaşlara çay da ikram eden Çaykur, fuarın gözdesi oldu. Çaykur Türkiye Bayiler Birliği (Çaytaş) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, amaçlarının hem vatandaşlara hem de turistlere Türk çayını daha iyi tanıtmak olduğunu belirterek, "Sorumluluk bilincini unutmadan Türkiye genelinde büyük fuarlar, gıda fuarları, valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen halka açık
festival, şenlik gibi organizasyonlara katılarak halkımızın hizmetinde ve arasında olmaya özen gösteriyoruz. Kurumumuz tarafından özel olarak hazırlanan tanıtım ve ikram TIR'ı sayesinde tüm Türkiye'yi karış karış dolaşarak vatandaşlara ikramda bulunuyoruz. Böylece Türk çayını halkımıza ve turistlere tanıtarak ciddi bir katkı sağlıyoruz. Bu fuarda da binlerce bardak çayı halkımıza ikram ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

"ÇAYDA ZİRAİ İLAÇ KULLANILMIYOR" Batık, Türk çayının özelliklerini de anlattı. Doğu Karadeniz'de üretilen çayların dünyanın en katkısız çayı olduğuna dikkat çeken Batık, şunları kaydetti: "Türkiye'de tarımı ve üretimi yapılmakta olan çayın en önemli özelliği biyolojik ve kimyasal kalıntılar içermemesidir. Bu durum Doğu Karadeniz Bölgesi'nin mikroklima iklim özelliği sayesinde çay tarımının kimyasal mücadeleye gerek kalmaksızın yapılmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle Ekvator'a yakın bölgelerde çay üretimi yapılan yerlerde havaların sıcak olması yüzünden böcek ve sürüngenlerle mücadele için kimyasal ilaç kullanılıyor. Bu nedenle bitki üzerinde kalıntı kalıyor. Ancak Türkiye'de üretilen çaylarda buna gerek kalmadığı için çay üretimi daha sağlıklı yapılıyor."