Dünyanın en ilginç kelebekleri Moskova'da

Dünyanın en ilginç kelebeklerini izlemek için tıklayın

Rusya'nın başkenti Moskova'da açılan kelebek sergisi, ilginç görüntülere sahne oldu.

Moskova'da Darvin Müzesi'nin 100. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen sergide, dünyanın farklı coğrafyalarını temsil eden kelebekler ilk defa bir arada ziyaretçilerin izlenimine sunuldu.

Sergide gördüklerine hayranlığını gizleyemeyen Olga isimli ziyaretçi, "Hayatımda ilk defa böyle çeşitli kelebekler gördüm. Gözlerime inanamıyorum. Ne kadar güzel. Bu sergi özellikle çocuklar için gerçek bir yılbaşı sürprizi olacak. Bize böyle güzel anlar yaşattığı için sergiye emeği geçenlere teşekkürler" dedi.
Lena Stajkova isimli ziyaretçi ise sergide en fazla gece veya gündüz uçabilen kelebek türlerinin hoşuna gittiğini belirterek "Özellikle kelebeklerin kanat renkleri beni hayran bıraktı. Burada bazı büyük kelebeklerin normal şekilde avlanmasının imkansız olduğunu ve bunların özel keskin uçlu özel silahlarla yakalandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Darvin Müzesi Arşiv Müdürü Pavel Bogdanov da, arşivdeki kelebeklerden bu kadar güzel bir sergi oluşturabileceklerini kendilerinin bile tahmin edemediklerini söyledi. Darvin Müzesi Arşiv Müdürü Bogdanov, kelebekleri incelerken neredeyse nefes almaya bile korktuklarını belirterek "Çünkü aralarında artık doğada bulunmayan 200-250 kadar yaşlı kelebekler var. Bunların zarar görmesi bizim için tam bir felakete dönüşebilirdi. Ama her şey iyi sonuçlandı. Arşivimizdeki 53 bin kelebekten bazılarını ilk kez ziyaretçilerin izlenimine sunuyoruz. Çok küçük okyanus adalarında rastlanan en ender kelebeklerden ölçülerine, parlaklıklarına, hızlı ve uzun süreli uçuşlarına göre dünya liderliğini elinde bulunduran kelebeklere kadar en ilginç kuş kanatlıları bu sergimizde görülebilir" dedi.

Pavel Bogdanov, müzenin 100. kuruluş yıldönümünde dünyanın hiçbir müzesinin sahip olmadığı bu kadar zengin bir kelebek arşivine sahip olmanın da gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bu arada sergi salonunda küçük yaşta ziyaretçiler için düzenlenen kelebek resmi müsabakaları da büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam