Dünyanın En Pahalı En Efsane En ama En 10 Çizgi Roman Kitabı!

Bugün Dünya Çizgi Roman Günü. Kutlu Olsun!

Çizgilerle hikaye anlatmak ya da roman yazmak, yirminci yüzyıl sanatı olarak doğan, edebiyat ve resmin birleşiminden daha öteye giderek kendi kurgu, anlatım ve görsel biçimini yaratan anlatı sanatıdır. Bu haberimizde size dünyayı kasıp kavuran, filmleri çekilen, kült haline gelmiş en başarı 10 çizgi romanın dudak uçuklatan satış fiyatlarını sunuyoruz.

Marvel Comics'in 1. Basımı 449.000$

Marvel Comics, ABD'li çizgi roman yayımcısı şirkettir. Yayınlamış olduğu çizgi romanlar arasında Fantastik Dörtlü, Örümcek Adam, Hulk, Demir Adam,Thor, Daredevil, Kaptan America,X-Men, Civil War ve Blade gibi ünlü seriler de vardır. 449.000$'lık bu kitabı satın almanın en önemli nedenlerinden birisi Superman'ın bu sayıda henüz uçmayı öğrenmemiş olmasıdır.

Reklam
Reklam

All-American Comics 16. Basım 478.000$

Yeşil Fener isimli bu çizgi romanda; DC Evreni adı verilen bir hayali bir evrende, bir yüzük ile saf enerjiyi maddeleştirebilen süper kahramanların konu alınıyor. Green Lantern (Yeşil Fener) Yurt dışında tahmin ettiğinizden bile daha popüler!

Fantastik Dörtlü 279.000 $

Marvel Comics tarafından yayımlanan bir hayalî karakterler topluluğu olan Fantastik Dörtlü çizgi romanı 1961 yılının kasım ayında yayımlanmıştır.

Amazing Fantasy 15. Basım 407,000$

Örümcek Adam, Marvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Türkçeye Örümcek Adam olarak çevrilmiştir. Orijinal ismi Spider-Man olan kurgusal kahraman beyaz perdeye uyarlanmış ve oldukça başarılı olmuştur. Peter Benjamin Parker'ın gizli kimliği olan Örümcek Adam, Marvel Comics'e bağlı Stan Lee ve Steve Ditko tarafından yaratılmış kurgusal bir kahramandır. İlk kez Marvel Comics'in "Amazing Fantasy" isimli çizgi romanının 15. sayısında 1962 yazında ortaya çıkmıştır. O günden bu yana, dünyanın en popüler süper kahramanları arasındadır.

Reklam
Reklam

Batman 1. Bölüm 440,000$

Batman veya Yarasa Adam ilk defa 1939 yılı Mayıs ayında Detective Comics'in 27. sayısında çizilen bir çizgi roman süper kahramanıdır. Çizer Bob Kane ve yazar Bill Finger tarafından yaratılmıştır. Ancak çizgi romanlarda yaratıcısı olarak sadece Bob Kane'in adı geçer. "The Dark Knight" ve "The Caped Crusader" olarak da bilinir.

Marvel Comics, The Human Torch 1. Bölüm 499,000$

Alev Adam veya gerçek ismiyle Jonathan "Johnny" Lowell Spencer Storm veya kısaltılmış ismi ile Johnny Storm Marvel Comics şirketinin yarattığı çizgi roman karakterlerinden birisi olup Marvel Comics’in oluşturduğu evrendeki süper kahramanlardan birisidir. Fantastik Dörtlü grubunun elemanlarından birisi olup ilk kez bu çizgi romanın ilk sayısı olan Kasım 1961 basımında yer almıştır.

Detective Comics 1. bölüm 535,000$

Batman Çizgi Romanına Speed Saunders isimli karakterin girdiği ilk bölümdür.

Superman 1. Bölüm 715,000$

Superman'in ailesi Ma and Pa Kent'in devreye girdiği ilk bölüm!

Detective Comics 27. bölüm $2.57 million

Batman Begins filmine esin kaynağı olan bölümdür.

Reklam
Reklam

Action Comics 1.bölüm 2.89 million$

Dünya üzerinde yalnızca 100 kopyası olan ve bunlardan birisinin de Nicolas Cage'de olduğu Superman'in ilk orjinal macera bölümüdür .