'Dünyanın en yaşlı kadını' Sıhıkaan'ın cenazesi toprağa verildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde vefat eden 'Dünyanın en yaşlı kadını' Gaışhıkaan Sıhıkaan (121), öğle namazını mütaakip...

Manisa'nın Salihli ilçesinde vefat eden 'Dünyanın en yaşlı kadını' Gaışhıkaan Sıhıkaan (121), öğle namazını mütaakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
1953 yılından beri Salihli Kurtuluş Mahallesi'nde oturan ve dün rahatsızlanarak hayatını kaybeden 1890 Türkmenistan doğumlu Sıhıkaan için Kurtuluş Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Sıhıkaan'ın yakınlarının yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul da katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından dünyanın en yaşlı kadını Asli Mezarlığı'na defnedildi.
1890 Türkistan doğumlu Gaışhıkaan Sıhıkaan, kocasını ve çocuklarını Türkiye'den önce sığındığı Hindistan'da salgın hastalıktan kaybetmişti. Türkiye'ye 1953'de göç etmesinin ardından Manisa'nın Salihli ilçesine yerleşen Gaışhıkaan Sıhıkaan'ın bakımını, Salihli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Salihli Belediyesi ile duyarlı vatandaşların sağladığı destekle 6 aydır aynı sokakta oturan komşusu Arife Eken sağlıyordu.
Türkiye'ye göç etmesinden 58 yıl sonra 2011 yılında vatandaşlık kaydı yapılarak nüfus cüzdanı verilen Gaışhıkaan Sıhıkaan, bir süre önce mide kanaması rahatsızlığı nedeniyle Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, 3 gün sonra hastaneden taburcu edilmesinin ardından evinde istirahate çekilmişti.
ABD vatandaşı Eunice Sanborn'un 115 yaşındayken 31 Ocak 2011'de ölümünün ardından 26 Ağustos 1896 doğumlu bir başka ABD vatandaşı Besse Cooper 'dünyanın en yaşlı kadını' unvanını elde etmişti.
Söz konusu unvan, nüfus kaydına alınmasıyla birlikte 121 yaşındaki Sıhıkaan'a geçmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz