Dünyanın ilk dijital kıyafeti satıldı! Bakın ne kadara alıcı buldu

Teknoloji moda dünyasına dolaylı yoldan yıllarca hizmet vermiş olabilir ama şimdi göreceğiniz kıyafet dijital dünyanın günümüzde geldiği noktanın tam olarak özeti! İşte dünyanın ilk blok zincir teknolojisine sahip olan dijital kıyafeti! Bakın herkesin konuştuğu bu kıyafet son yapılan müzayedede ne kadara satıldı!

Teknolojinin artık moda dünyasına girdiğine şahit olabilir, bunu kabullenmeye başlayabiliriz. Çünkü dünyanın ilk dijital blok zinciri elbisesi, New York'taki Ethereal Zirvesi'ndeki müzayedede 9 bin 500 dolara yani ortalama 57 bin TL'ye satıldı.

“Yanardöner” olarak adlandırılan sanal giysi, Hollandalı yeni girişim firması The Fabricant ile herkesin favori fütüristik yüz filtresi Beauty3000, Johanna Jaskowska ve Dapper Labs'ın yaratıcıları ile işbirliği içinde yapıldı.

2 boyutlu giysi kalıbı kesme yöntemiyle, 3B tasarım ve işleme yazılımı birleşimini kullanarak ortaya çıkan özel tasarım online (çevrimiçi) ortamda, parlıyor ve dijital dalgalar hareket ediyor gibi görünüyor.

Reklam
Reklam

Gerçek ve sanal olarak gittikçe popülerliği artan, 200 milyar doların üzerindeki kripto koleksiyon pazarını düşünürsek, sanal modanın günümüzde bu kadar ileri seviye olması şaşırtıcı değil .

Peki bu dijital kıyafet gerçekten nasıl çalışıyor?

Görünüşe göre "Gerçeklik Gözlüğü" gibi "Zenginleştirilmiş Gerçeklik" yani bu dijital kıyafete sahip olanlar 28 gün içerisinde kıyafet üzerinde istediği deseni yükleyebilir, kendi tarzına uygun bir tasarım haline getirebilir.

Görünüşe göre, AR elbisesinin sahibinin, parçayı giyen kendi görüntüsünü sağlamak için 28 günü var, böylece yaratıcılar kendi boyutlarına göre uyarlayabilirler. Eşi benzeri olmayan bu kıyafet; aynı zamanda dijital olduğundan, uzun vadeli bir yatırım olarak düşünün.

Blok zinciri ne demek?

Özellikle son birkaç yıldır herkesin ağzında olan Blockchain (Blok Zinciri) kelimesinin karşılığı, kimilerine göre “Internet”ten bile daha büyük bir gelişme, kimilerine göre bilinen ekonominin sonu, kimilerine göreyse insanlığın geleceği konumunda. Özellikle kripto para takipçileri tarafından sürekli öne çıkarılan bu kavram aslında ekonominin ötesinde kullanım alanlarına sahip. “Blockchain” ya da “Blok Zinciri”, temel mantığıyla bilginin merkezsizleşmesini mümkün kılan teknolojidir. Orijinal adıyla Blockchain, Türkçe karşılığıyla Blok Zinciri teknolojisi, bilgilerin bloklar halinde oluşup merkezi bir veritabanı yerine merkezsiz, herkese açık zincirler halinde saklanması demektir. Bu teknoloji sayesinde internet üzerinden her gelişmesini herkesin takip ettiği, şeffaf, müdahale etmesi neredeyse imkansız umumi veritabanları oluşturulabilir.

Reklam
Reklam