Dünyanın ilk oyun akademisi açılıyor

Yılların eskitemediği firma Blizzard, 1991 yılından beri oyunseverleri ekranlara kitliyor.

Özellikle 1994'te Warcraft oyununu çıkardığından beri, dünyanın en başarılı oyun geliştiricilerinden biri kabul edildiği de bir gerçek. Birçok firmanın da korkulu rüyası olan Blizzard, bu aralar ilginç bir sürprizle karşımıza çıkıyor.
Birçok oyun geliştirici firmanın geride kalmasının nedeni; pek çok ünlü oyun üretici firmanın aksine, Blizzard az oyun üretti ve ürettiği oyunların hepsi alanında en iyi oyun seçildi. Ultima Online, Warcraft, World of Warcraft ile geçmişini sağlam tutmaya devam ediyor. Blizzard hem nefret edilen, hem de sevilen bir firma haline geldi. Özellikle oyuncu uzaklaştırmaları ile ünlü olduktan sonra, nefreti söylemler bir hayli arttı.
Warren Spector ve Blizzard'dan Paul Sams, Austin'de Texas Üniversitesi'nde dünyanın ilk akademik video oyunları programını açmaya hazırlanıyor. Denius-Sams Gaming Academy de kapılarını Sonbahar 2014'te açmaya hazırlanıyor. Spector ve Sams bu okulda part time öğretmenlik yapacaklarını söylerken Spector aynı zamanda okulda bir kürsüye sahip olacak.
[ ****](http://www.merlininkazani.com/--61776p1.html)