Dünyanın Renkleri Samsun Sahilinde

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) akademik öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilere, maddi-manevi destek olan, bu...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) akademik öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilere, maddi-manevi destek olan, bu amaçla öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti yapan aynı zamanda eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler organize eden Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği, öğrencilere “Samsunum 1 Gemisi” ile sahil turu düzenledi.

Yurt dışından Samsun’a gelen misafir öğrenciler için düzenlenen sahil gezisinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Dünyanın dört bir tarafından eğitim almak için Samsun’a gelen uluslararası öğrenciler “Samsunum 1 Gemisi”nde buluşarak Karadeniz’in eşsiz mavi dalgaları eşliğinde unutulmaz bir gün yaşadılar. 40 ülkeden 250 civarında öğrencinin katıldığı programda söz alan dernek kurucu üyesi Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, derneğin sloganı olan “Biz Bir Milletiz” anlayışına vurgu yaptı. Kasapoğlu, “Günümüz dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik ve kardeşliğin teminatı için çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün de yaklaşık 40 ülkeden Samsun’umuza misafir olarak gelen kardeşlerimizi Samsunum 1 Gemisi’nde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bize bu imkanı sunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

25-26 MAYIS’TA CUMHURİYET MEYDANI’NDA BÜYÜK BULUŞMA

Kasapoğlu’nun ardından söz alan Dernek Başkanı Yrd. Doç. Menderes Kabadayı, “25 Mayıs Cumartesi günü saat 12.30’da başlayıp 26 Mayıs Pazar günü saat 19.00’da sona erecek olan ve Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda ‘6.Uluslararası Öğrenci Buluşması’ organize edilecektir. Bütün Samsun halkını Cumhuriyet Meydanı’ndaki büyük buluşmamıza davet ediyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 40 ülkenin kültürünün tanıtılacağı ve on binlerce katılımın beklendiği bu festivalde 2 gün boyunca renkli görüntüler sergilenmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: