Dünyaya Daha Fazla Terlik Satmak Istiyorlar

Türkiye'deki terlik üretimine öncülük eden Gaziantepli firmalar, dünya pazarından da daha fazla pay almayı hedefliyor.

Türkiye'deki terlik üretimine öncülük eden Gaziantepli firmalar, dünya pazarından da daha fazla pay almayı hedefliyor.

Gaziantep'te Nizip Caddesi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde yoğunlaşan terlik üreticileri, ihracat listelerine yeni ülkeler eklemeye devam ediyor. Kentte yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez ayakkabı ve terlik fuarı düzenleyen üreticiler, sektörle ilgili yenilikleri de yakından takip ediyor.

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde edilen başarının kolay olmadığını, üreticilerin gayretiyle terlik sektöründe önemli mesafe katedildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sektörün sanayicilerin çalışkanlığı ve iş sevgisiyle önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Buğur, "Şimdi bir işletmede günlük 50-100 bin çift üretim yapılıyorsa bunlar kolay olmadı. Bu seviyeye gelinceye kadar yıllarını verdiler" dedi.

Buğur, terlikçilerin sezon öncesi yeni model arayışına girdiğini ve yüzlerce model arasından seçilen en güzel modellerin piyasaya sunulduğunu ifade etti.

Çin faktörüne rağmen Gaziantep'in dünyanın önemli terlik üreticilerinden olduğuna dikkati çeken Buğur, "Çin'deki ucuz iş gücü ve maliyetlere rağmen Gaziantepli üreticilerimiz önemli başarılar elde etmeye devam ediyor" diye konuştu.

-"Yüzde 80'i Gaziantep'ten"

Gaziantep'teki sektörün önde gelen bir firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal da, Türkiye'deki terliğin yüzde 80'inin Gaziantep'ten temin edildiğini, burada üretilen terliklerin hem iç piyasaya hem de yurt dışına satıldığını belirtti.

Akınal, "Dünya oranına vuracak olursak, dünyanın yüzde 10'u da terliği Gaziantep'ten alıyor. Bu miktarı artırmak için yeni pazar arayışlarımız sürüyor. Terlik üretiminin yüzde 80'ini tek başına karşılayan Gaziantepli üreticiler, dünya pazarında sahip oldukları yüzde 10'luk payı artırmak için yeni modeller üzerinde çalışıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yurt dışında Türkiye'nin sektörde çok büyük imaja sahip olduğunun vurgulayan Akınal, terliğin altında "Made in Turkey" yazmasının bile satışta önemli bir etken olduğunu dile getirdi.

Bu konuya Araplar'ın daha çok dikkat ettiğini aktaran Akınal, Arap ülkelerinde "Made in Turkey" yazılı bir ürünün 35-40 cent daha fazla fiyatla satılabildiğini, bunun da gurur verici olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: