Dünyayı bu şirketler kirletiyor

Greenpeace dünyayı en az ve en çok kirleten elektronik devlerini sıraladı. Yapılan sıralamada öyle bir isimler var ki şaşırmamak elde değil.

HP, PSG (Kişisel sistemler grubu) grubu hakkında ne yapacağını düşünüyor dursun, Greenpeace’in listesinde doğayı en az zarar veren şirketlerin başına geçti. Greenpeace tarafından her yıl düzenlenen listeye göre, firmaların Green IT yatırımları ile birlikte atmosfere salınan karbon değeri ve alınan önlemler hesaplanıyor.

Kullanıcılar bu sayede bir ürün satın almadan önce, aldıkları ürünün doğaya ne kadar zarar verip vermediğini öğrenmiş oluyor.

Greenpeace’in listesine göre HP’den sonra Dell, Nokia, Apple, Philips, Sony, Lenovo ve Panasonic yer alıyor. Bu firmaların hepsi listenin yeşil bölgesinde bulunuyorlar. Bunun anlamı, bu firmaların Green IT’ye önem vermeleri ve doğayı korumak için yatırım yapmaları.

Reklam
Reklam

Koyu sarı ve turuncu bölgede yer alan firmalar doğaya en çok zarar veren firmaların başını alıyor. LG, Toshiba ve Sharp bu firmalardan birkaçı. Sıranın en sonundaki firma ise Blackbery’nin üreticisi RIM.

[

****](http://www.scroll.com.tr/57007/moda-ve-teknolojiyi-bir-araya-getiren-tisortler/)