Dünyayı korkutan görüntü

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İklim Zirvesi'nde sera gazı salınımının azaltılması için görüşmeler devam ederken, dünyayı ürküten görüntü Avustralya'dan geldi.

Antartika'dan kopan dev bir buz parçası Avustralya kıyılarına doğru sürükleniyor. Kısa bir süre önce yine dev bir buz parçası koparak Yeni Zelanda açıklarına vurmuştu. Bilim insanları 19 kilometre uzunluğunda ve 8 kilometre genişliğindeki dev buz parçasını yüzyılın en önemli iklim olayları arasında gösterdi.

NASA'da görev yapan Avustralyalı bilim insanları tarafından bulunan dev buz parçası, Antartika'dan koptuktan sonra Avustralya kıyılarına doğru sürüklenmeye başladı. Buz parçasını uydu fotoğrafıyla keşfeden Neal Young, dev kütlenin şu anda Avustralya kıyılarından bin 700 kilometre uzaklıkta olduğunu, kıyıya doğru yaklaştıkça erimeye devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Young yeni keşfettikleri dev buz kütlesinin yaklaşık bir yıl önce Antartika'dan kopmuş olabileceğini, bu olayın iklim değişikliği için yüzyılın olayı olarak gösterilebileceğini iddia etti.

100 BUZ PARÇASI OKYANUSTA YÜZÜYOR

Şu anda Antartika'dan koparak Yeni Zelanda kıyılarına doğru yaklaşan yaklaşık 100 buz kütlesi bulunuyor. Bu buz parçalarının en büyüğünün bir kilometre uzunluğunda olduğu belirtiliyor.

İKLİM ZİRVESİ İKİ HAFTA SÜRECEK

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 190 ülkeden 15 bin delegenin katılımıyla 7 Aralık'ta başlayan ve iki hafta boyunca müzakerelerin yapılacağı konferans 18 Aralık'a kadar sürecek.

Süresi dolmakta olan Kyoto Protokolü için yenisinin hazırlanmasını hedefleyen iklim konferansı, devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirveyle sona erecek.