Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok ne demek? Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok ifadesinin anlamı nedir? Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok ne demektir?

Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok Ne Demek? Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok TDK sözlük anlamı nedir?

  • Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. durup dinlenmeden sürekli çalışmayı anlatan bir söz

    Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Gayri bana dur durak yok." - Tarık Dursun K.

Dur durak (veya dur dinlen veya dur otur) yok ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

dur! (veya durun!) durdu durdu, turnayı gözünden vurdu durduğu yerde (veya durduk yerde)
Anahtar Kelimeler: