'Dur' ihtarına uymayan cip, polisi ezdi

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş'ta uygulama yapan bir polis memuru 'dur' ihtarına uymayan cipin çarpması sonucu yaralandı. Polise çarptıktan sonra kaçan 4 kişi, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.

Saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, 2'si bayan 4 kişi, Ortaköy'de bulunan Reina'da eğlendikten sonra 34 GAN 73 plakalı ciple yola çıktı. Bu sırada Aşiyan ışıklarda uygulama yapan polis ekibi, araca 'dur' uyarısında bulundu. Şahıslar ihtara uymayarak aracı polis ekibinin üzerine sürdü. Bu sırada yaya olan polis memurlarından biri kendini güçlükle yolun kenarına atarken, cip hızla yol üzerindeki polis memuru Murat Dinçer'e çarptı. Dinçer çarpmanın etkisiyle yol kenarına savrulurken, cip polis aracına da çarptıktan sonra kaçtı.

Reklam
Reklam

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 yıllık polis memuru Murat Dinçer, yoldan geçen bir taksiyle İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacağının kırıldığı öğrenilen Dinçer'e kan vermek için meslektaşları hastaneye akın etti.

Hastane önünde toplanan polis memurları, olaya karışan cipin İstinye'de görüldüğü anonsu üzerine harekete geçti. Hızla araçlarına binen ekipler, cipin peşine düştü. İçerisinde 4 kişinin bulunduğu araç, Pınar Mahallesi ışıklarda ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, Arnavutköy Polis Merkezi'ne getirildi. Bu sırada bayanlardan biri, "Çarptığımız adam öldü mü?" diye sordu. Rahat tavırları dikkat çeken bayan, "Çarptığınız kişi polis memuru" denilince şaşkınlık yaşadı.

Yaralı polis memuru gerekli müdahalenin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken, isimleri açıklanmayan şahıslar, karakolda ifade verdi.