Durak,Aldırmaz ve Yalçın Akyol DSP'den adaymı ?

Durak,Aldırmaz ve Yalçın Akyol DSP adayımı ?

Durak,Aldırmaz ve Yalçın Akyol DSP adayımı ?

ADANA-30 Mart 2014 yerel seçimlerine hazırlanan siyasi partilerin aday belirleme ve seçim kuruluna aday listelerini verme süreci 18 Şubat günü akşamı son gündür.

Hemen hemen CHP dışında bütün partilerde aday belirlenmesinde ufak tefek kırgınlıklar olsada seçim çalışmalarına devam ediyorler.Fakat CHP’de parti genel merkezinin parti içi demokrasiyi tam anlamıyla işletemediğinden bir karkaşa ve kaosa mahkum görülüyor.

Her geçen gün aday belirleme ve tabanın sesine kulak vermeme yüzünden kan kaybetmeye devam edecek görülüyor.Olumsuzluklar yüzünden CHP’den yollarını ayıran üye ve adaylık düşünenlerin büyük bir bölümünün DSP saflarına geçmesi ve seçim yarışına DSP’de girmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

DSP’yi hafife alanlar çok yakında yanıldıklarını göreceklerdir.

Boşa söylememişti ! Demokratik sol partinin kuramcısı kurucusu doğal lideri büyük devlet adamı siyasetci Bülent Ecevit…

DSP’nin sessiz yığınları vardır.Onlar ne zaman nerede nasıl davranacaklarını çok iyi bileceklerdir.

30'a yakın CHP’li belediye başkanı seçim çevrelerinde yeniden aday gösterilmemişti.Yeniden aday gösterilmemelerine tepki veren isimler istifalarını sunarak,CHP ile yollarını ayırdı.

İstifasını sunan belediye başkanları arasında Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya istifa etti. Sedefçi, Evcilmen, Kamacı ve Altıparmak'ın DSP'den seçimlere girmesi bekleniyor.

Adana’da CHP’den aday olacağı kamuoyuna yansıyan Aytaç Durak,Zihni Aldırmaz ve onlar adına çalışan bazı ekipler parti genel merkezinde adeta karargah kurarak bir çaba sarfetmeleri fayda getirmedi ve Yıldıray Arıkan Büyükşehir adayı gösterildi.

Reklam
Reklam

Peki CHP Adana’da göstermiş olduğu bu adaylarla seçimi alabilecekmi ?

Bunun cevabını 30 Marttan sonra göreceğiz…

Kılıçdaroğlu ve ekibinin uygulamış olduğu,aday belirleme süreci demokratik yöntemler uygulanmadığı için iflas etmiştir.Her geçen gün CHP bu şekliyle kan kaybetmeye mahkumdur.Bu hareket DSP’nin işine yaramış ve DSP’nin bu fırsatı çok iyi adaylarla değerlendirmesi ,seçimlerde başarıyı getirecektir.

Adana’da AKP iktidarının Aytaç Durak’a uygulamış olduğu haksız siyasi baskı ve görevinden alma politikası sonuçsuz kalmış ve bilakis onu dahada güçlü kılmıştır.CHP’nin bu gücü kullanamaması kendi aleyhine işleyeceği görülüyor.Büyük bir ihtimalle DSP bu gücün farkına varmış olmalı’ki son günlerde Aytaç Durak’ın DSP’den Büyükşehir belediye başkan adayı olması kamuoyunda konuşulmaya başlamıştır.Zihni Aldırmaz’ında Çukurova adayı olacağı söyleniyor.

Adana kamuoyunda Durak,Aldırmaz ve Yalçın Akyol ismi üzerinden çeşitli sanryo ve kurguların 18 şubat’ta aday listelerinin seçim kuruluna verilmesiyle son bulacağı bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: