Durer, "İslamofobi Çalıştayı"na Katılacak

Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer, 26-27 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan "İslamofobi Çalıştayı"na katılacak.

Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer, 26-27 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan "İslamofobi Çalıştayı"na katılacak.

Derneğin basın sorumlusu Mehmet Sani Nayır, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Marma Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İslamofobi Çalıştayı'na, dernek başkanı Durer'in katılacağını belirtti.

Çalıştaya, Türkiye'nin yanı sıra, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden de birçok genç yazarın katılacağını ifade eden Nayır, şunları kaydetti:

"Çalıştayda BBC, The Guardian, The Huffington Post, The Daily Telegrapy ve The Indepented gibi uluslararası basın kuruluşlarından, 15 gazeteci ve yazarın yanı sıra, Türkiye'den birçok yazar, gazeteci ve akademisyen İslamofobiyi tartışacak. Medyadaki ayrımcı dile karşı farkındalık oluşturmak için yapılan programda, İslamofobi nedir, Batı medyasında İslamofobi, nedenler, sonuçlar, İslamofobi ve politika, İslamofobi ile ilgili çözüm önerileri, İslamofobi ve gazetecilik başlıkları altında İslamofobi kavramı incelenecek."

Reklam
Reklam

Çalıştayın, Maltepe Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenleneceğini belirten Nayır, programda tanınmış gazeteci ve yazarların katılacağını ifade etti.

Nayır, "125 gencin kabul edileceği programa, şehir dışından katılacak olanların konaklama masrafları, Maltepe Üniversitesi'nce karşılanacak. Çalıştay TRT tarafından çekilecek. Çalıştayda İslamofobi temalı belgeselin galası yapılacak. Ayrıca bir fotoğraf sergisi de açılacak. Çalıştay 2 gün sürecek" dedi.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: