Dursunbey motokrosta ikinci şampiyon

Dursunbey Belediyespor kulübü motokros sporcusu Onur Tekirdağ Türkiye Motokros şampiyonasında 174 puanla Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Motokros şampiyonasına Dursunbey Belediyespor kulübü adına katılan Onur Tekirdağ bu sezon yapılan toplam 7 etaplık yarışta 125 CC’de Türkiye şampiyonu oldu. Sezonun son yarışı geçtiğimiz Pazar günü Susurlukta yapılırken Dursunbey’li iki motokros yarışçısı Mehmet Çelik ve Onur Tekirdağ Dursunbey Belediyespor adına yarıştı. Mehmet Çelik motorundaki teknik bir arıza sebebi ile yarışı yarıda bırakmak zorunda kalırken 250 CC’de genel klasmanda Türkiye ikincisi oldu.

DURSUNBEY’DEN BİR ŞAMPİYON DAHA

Reklam
Reklam

Dursunbey’i Türkiye ve Dünyada başarı ile temsil eden Milli sporcumuz Mehmet Çelik’in ardından Onur Tekirdağ Motokros Türkiye Şampiyonu genel klasmanını 174 puanla tamamlayarak Türkiye şampiyonu oldu. Sezonun son yarışı olan Susurluk motokros yarışında küçük bir kaza ile büyük şansızlık yaşayan Onur Tekirdağ buradaki yarışta dereceye girememesine rağmen 7 etaplık sezonda topladığı puanlarla en yakın rakibine 13 puan fark atarak 2011 sezonu şampiyonu oldu.

Şampiyonluğunun ardından ilk olarak Dursunbey Basın Birliği Başkanı Rahmi Kireç'i ziyaret eden Motokrosçu Onur Tekirdağ " Sezon boyunca yarıştığım bütün yarışlarda derece almama rağmen son yarışta küçük bir kaza geçirerek yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldım. Buna rağmen kendi klasmanımda topladığım 174 puanla sezonu şampiyon tamamladım. Şampiyonluğumu tüm Dursunbey halkına hediye ediyorum. İnşallah daha büyükbaşarıları ilçemize yaşatacağım" dedi.

Motokrosta yaşanan bu sevindirici gelişmeler ilçe halkını sevince boğarken birçok vatandaş Dursunbey’ de bir motokros pistinin açılması gerektiği görüşünde. Dursunbey’in Beyel Köyünde bulunan eski balık havuzlarında çalışmalarını sürdüren iki yarışçı için çalışma alanı oluşturan köy Muhtarı Hasan İnan bu alanın tamamen yarış pisti haline getirilmesi için gerekli çalışmalara başladığı Dursunbey Kaymakamı ve Dursunbey Belediye Başkanından da bu alanın yarış pisti haline getirilmesi için söz aldığı öğrenildi. Bu alanın yarış pistine dönüştürülmesi halinde, Dursunbey’in tanıtımında büyük rol oynaması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz