Dursunbey'de geri dönüşüm projesi

Dursunbey Belediyesi Çevreye duyarlı politikaları ve yatırımlarıyla daha temiz ve sağlıklı bir kent için çalışmalara başladı

Dursunbey Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisanslı Ç.Y.Ç. Katı Atık Yöntem San.Ltd. Şti. arasında imzaladığımız protokol gereğince Dursunbey için ambalaj atığı yöntem planı hazırlanarak Çevre Bakanlığına sunulacağını belirtti.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Çevreye duyarlı politikaları ve yatırımlarıyla daha temiz ve sağlıklı bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda ambalaj atıklarını kaynağından ayrı toplanması projesine start verdik. Dursunbey Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisanslı Ç.Y.Ç. Katı Atık Yöntem San.Ltd. Şti. arasında imzaladığımız protokol gereğince Dursunbey için ambalaj atığı yöntem planı hazırlanarak Çevre Bakanlığına sunulacağını belirtti. Başkan Yılmaz, İlk etapta merkez bölgelerden başlayacak olan proje kısa sürede ilçe geneline yayılacağını söyledi. Merkez bölgelerde yürütülen çalışmalar sırasında şehrimizin diğer diğer bölgelerinde ortaya çıkan ambalaj atıkları içinde birçok noktaya konteynırlar konulacak dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, “Dursunbey’de günlük ortalama 25 ton çöp oluşmaktadır. Bu çöpün yaklaşık % 30’u geri kazanılabilir. Proje sayesinde çöplerin içerisinde bulunan geri kazanılabilir maddelerin ( cam, metal, Plastik, içecek kutuları, kağıt ve karton gibi) evlerden diğer atıklardan ayrı olarak toplanması sağlanarak atık hacmi azaltılacak, imha ve uzaklaştırma harcamaları önemli derecede düşecektir. Tabii kaynaklar korunacak ve enerji sarfiyatı azalacak. Böylece hem doğa kazanacak, hem de ekonomiye geri kazanım sağlanmış olacak” dedi. Başkan Yılmaz, bu gün başlanılan proje çalışmalarında, evlere ve işyerlerine mavi renkli poşetler dağıtılacak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Okullara, ambalaj atığı toplama kutuları, merkezi yerler ambalaj atığı toplama konteynırları konulacak. Halkı bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek. Toplanan Ambalaj atıkları Lisanslı kuruluşun araçları tarafından alınarak, ayrıştırma tesisine nakledilecek ve oradan preslendikten sonra hammadde olarak fabrikalara gönderileceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Pazartesi ve Cumartesi Günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında evlerde ve işyerlerinde kullandığınız ürünlerin boş ambalajlarını karışık olarak, verdiğimiz mavi renkli Geri dönüşüm poşetlerinde biriktirmelerini istediklerini belirtti. Havamız, Suyumuz, Toprağımız temiz kalsın. Gelecek Nesillere sağlıklı bir çevre bırakalım dedi. Başkan Yılmaz, Geri dönüştürülen atık CAM ile 100 lt. petrol tasarrufu sağlanabilir. Bir ton KAĞIT-KARTON ile 17 ağacın kesilmesi önlenebilir. Tek bir metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile 100 watt gücünde bir ampul 20 saat çalıştırılabilir. Bu nedenle Geri kazanım Geleceğe Yatırım olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: