Dürüst muhtar, muhtarlığını ihbar etti

İzmir'in Korucuk Köyü'nde mart ayında muhtarlığa seçilen Mustafa İçöz, muhtarlığına ait olan 3 dükkan ve düğün salonunun 17 yıldır kaçak elektrik kullandığını fark edince muhtarlığı TEDAŞ'a ihbar etti

İZMİR (İHA) - İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Korucuk Köyü'nde muhtarlığa ait üç dükkan ve düğün salonunun 17 yıldır kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı. Mart ayında muhtarlık görevine seçilen Mustafa İçöz durumu fark edince köy muhtarlığını Tedaş'a ihbar etti.

Torbalı' ya bağlı Korucuk Köyü'nde 29 Mart'ta yapılan son yerel seçimlerde muhtar seçilen Mustafa İçöz başında olduğu Korucuk Köy Muhtarlığı'nı kaçak elektrik kullanımından dolayı Tedaş'a ihbar etti. Muhtarlığa ait olan üç dükkanın ve köy düğün salonunun elektrik faturalarınn gelmemesinden şüphelenen Muhtar Mustafa İçöz, yaptığı araştırmanın sonucunda üç dükkanın ve düğün salonunun elektrik abonesi olmadığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine hemen Tedaş'a giden Muhtar İçöz, kuruma Korucuk Köy Muhtarlığı'nı ihbar etti. 17 yıl önce yapılan dükkanların ve düğün salonunun elektriğinin abonesi yapılmadan bağlandığını ifade eden Muhtar Mustafa İçöz, "17 yıl önce dönemin Muhtarı İbrahim Karaaslan tarafından yaptırılan düğün salonu ve altında bulunan muhtarlığa ait dükkanların elektrik tesisatı için proje çizdirilmiş. Ancak Tedaş'a abonelik bildiriminde bulunulmamış. Ben köy muhtarı olunca bu dükkanların elektrik faturası gelmeyince durumdan şüphelendim. Yaptığım araştırma neticesinde durumu ortaya çıkardım. Tedaş'a durumu ihbar ettim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

MUHTAR SAVCILIĞA BAŞVURACAK

1992 yılından beri hiç elektrik faturası ödemeyen dükkanlar ve köy düğün salonunun elektrik saatleri önceki gün Tedaş ekipleri tarafından söküldü. Muhtarın ihbarı üzerine köye gelen Tedaş ekipleri yaptıkları incelemeler sonucunda kaçak elektrik kullanıldığını tespit ettiler. Konuyla ilgili Kaymakam Zeki Arslan ile görüştüğünü ve bilgi verdiğini ifade eden Korucuk Muhtarı Mustafa İçöz, Tedaş'a 5-6 bin TL tutarında bir borç biriktiğini söyledi. Olayın açığa kavuşması için Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Muhtar İçöz, "Bu olay ortaya çıkana kadar mücadele vereceğim. Bu elektrik neden abonesiz bağlandı ve bunu kim bağladı? Bu sorunun cevabının ortaya çıkmasını istiyorum" dedi.