Düşen uçaklara neler oluyor?

Fotoğrafçı Dietmar Eckell, kimsenin ölmediği uçak enkazlarını çekti.

Fotoğrafçı Dietmar Eckell, kimsenin ölmediği uçak enkazlarını çekti.

1942'de Japon bombardımanı sırasında vurulan bu C-53 uçağının pilotu, çok karanlık olması nedeniyle havaalanını bulamayıp aynı anda yakıtının bitmesi üzerine ormanın ortasına zorunlu iniş yapıyor ve uçağın 6 mürettebatı da kurtuluytor.Fotoğrafçının 72 senedir aynı yerde duran uçağa ulaşması 7 gününü almış, vardığında uçağın içinde uyumak istemiş fakat Aborjinler buna izin vermemiş.

-Avustralya


50'lerde Alaska'da düşen bu uçak, fotoğrafçının en çok etkilendiklerinden biri. C-82 denilen bu kargo uçakları o yıllarda pek iyi çalışmıyor olmasına rağmen kargo taşımaya devam ediyormuş. Bir gece uçağın tüm elektirk sistemi bozulmuş ve zar zor ormanın içine indirmişler. Kuzey Kutbunda Ocak ayında ortada kalan pilotlar, hayatta kalmak için tek şanslarının büyük bir ateş yakmak olduğunu düşünmüş. 3 gün boyunca ateşi canlı tutmaya çalışan pilotları başka bir uçak farketmiş ve böylece kurtulmuşlar.

Reklam
Reklam

-Alaska


Fotoğraf hobisi terkedilmiş ya da tahrip edilmiş tren, araba ve binaları görüntüleyerek başlayan 47 yaşındaki Dietmar Eckell, yıllardır uçak enkazlarını fotoğraflıyor.

-Berlin sergisinden


Fotoğrafa ilgisi arttıkça pazarlamacılık mesleğine olan ilgisini kaybeden Eckell'in, havadan fotoğraf çekmek için yamaç paraşütü yaptığı sırada geçirdiği ufak kaza aklına bir soru getiriyor: Düşen uçaklara ne oluyor?

-Kanada


Biraz araştırma sonucunda, düştükten sonra olduğu yerde bırakılan pek çok uçak olduğunu öğrenen Alman fotoğrafçı, 2010 yılında işini bırakıyor ve dünyayı dolaşıp bu enkazları fotoğraflamaya başlıyor.

-Alaska


Uçak kazaları ve pilotlukla ilgili ne kadar blog varsa hepsini takip ettiğini ve hava kuvvetleri datalarını uzun uğraşlar sonucunda elde ettiğini anlatan Eckwell, "Öyle uçaklar var ki kimse ormanın içinde olduklarını bilmiyor, elimde belgeler var orada olduğunu biliyorum dediğimde bana inanmıyorlar ama benimle gelip gördüklerinde şok oluyorlar" diye anlatıyor.

-Amerika


Ölümle sonuçlanan kazaların fotoğraflarını hiç çekmediğini vurgulayan fotoğrafçı, hurda haline gelmiş de olsa bütün uçakların bir hikayesi olduğunu ve 200 yıl sonra bile orada olacak olmalarının bir yandan melankolik ama bir yandan da çok özel olduğunu düşünüyor.

Reklam
Reklam

-Kanada


47 yaşındaki fotoğrafçı, dünyayı gezerek uçak fotoğrafları çekmenin hayatını değiştirdiğini ve ölene kadar bu işi yapmak istediğini söylüyor.

-Amerika


Kanada


Amerika


Amerika


Avustralya


Papua Yeni Gine


Sahra Çölü


Kanada