Düşen uçakta Türk işadamı da vardı

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda bugün kalkış sırasında düşen uçakta Mehmet Erdil adlı bir Türk vatandaşının olduğu öğrenildi.

Sabıkalı uçak MD-82 yine felakete uçtu

Uçak faciasından kareler

Madrid'deki Türk Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmirli Erdil'in düşen uçakta biletinin olduğu ve binmeden önce ailesiyle telefonla görüştüğü, ancak kendisinden daha sonra hiçbir haber alınamadığı belirtildi.

Bu arada, kazada ölenlerle ilgili telefon hattı açan Spanair şirketi, diğer tüm yolcular gibi Erdil'in de uçağa binip binmediği konusunda henüz bir açıklama yapılamayacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Sabıkalı uçak MD-82 yine felakete uçtu

Uçak faciasından kareler

Kazada ölenlerin büyük çoğunluğunun cesetlerinin kömür haline gelmesinden veya kimliklerin kayıp olmasından dolayı ölen ve yaralananlar için kimlik tespiti yapılması neredeyse imkansız hale geldiği belirtilirken, yetkililer bunun için yolcu yakınlarından bu konuda yardım istediler.

Spanair yetkilileri, tüm kimliklerin tespit edilmesinden sonra ilk başta ailelere sonra da kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi.

Sabıkalı uçak MD-82 yine felakete uçtu

Uçak faciasından kareler

Uçağın yapmakta olduğu Madrid-Las Palmas seferinin Alman Lufthansa Havayolları ile ortak uçuş olduğu ve bundan dolayı çok sayıda yabancı turistin bulunabileceği belirtildi.

Mustafa Erdil'in adı uçak kazasında yaralananlar arasında yok

İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen, 153 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı uçak kazasında Türk yolcu Mustafa Erdil'in yaralananlar arasında olmadığı ortaya çıktı.

Sabıkalı uçak MD-82 yine felakete uçtu

Uçak faciasından kareler

Hastanelerde bulunan 19 yaralının listesi açıklanırken, Mustafa Erdil'in adına rastlanmadı. Ölenlerin cesetleri Madrid'deki fuar alanında bir hangara konulurken, bazı cesetlerin yanmış olması nedeniyle kimlik tespiti için DNA testi yapılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Bu arada Mustafa Erdil'in oğlunun bugün vize alarak Madrid'e geleceği ve kimlik tespiti için fuar alanına götürüleceği öğrenildi.

Spanair havayolları, kazada ölenlerin ailelerini Madrid'de bir otelde ağırlıyor ve burada psikolojik destek sunuyor.

AA-İHA

undefined