DÜSİAD Başkanı Çakır: Tabelada il yazmakla il olunmuyor

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakır, ilin gelişim göstermesi için yapılan çalışmaların...

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakır, ilin gelişim göstermesi için yapılan çalışmaların bazılarının sadece proje aşamasında kaldığını söyledi. Çakır, "Yeni il olmuşsunuz, atılımlar yapmanız lazım, bir bakıyorsunuz 4-5 kez vali değişiyor. Tabelada il yazmakla il olunmuyor. Bir vali daha Düzce’yi tanımadan başka bir yere tayini çıkıyor. Asıl bunların gündeme gelmesi lazım." dedi.
DÜSİAD ve Dünya gazetesi tarafından düzenlenen 'Ortak Akıl Toplantısı' DÜSİAD Plaza'da yapıldı. Toplantıya
Dünya gazetesi yazarlarından Osman Arolat ve Dr. Rüştü Bozkurt ile DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır da katıldı.
Toplantıda 2012 yılında Türkiye ve dünya ekonomisinin geleceği konuları ele alındı. Yatırımcıları bekleyen zorluklar, enflasyon, döviz kurları, ekonomideki büyüme konularına da ele değinilen toplantıda Avrupa ülkelerinde yaşanan krizde konuşuldu.
Toplantıda konuşan Dr. Rüştü Bozkurt, Avrupa’daki krizin asıl nedeninin liderlerden kaynaklandığını söyledi. Bozkurt, "Avrupa’daki en büyük sorun, ciddi liderlere sahip değiller. Bir türlü karar veremiyorlar.”dedi.
İşadamlarının teşvik diyerek kendilerini avutmamalarını isteyen Dr. Bozkurt, "Teşvik istiyorsanız proje teşviki isteyin. Onlar vekil siz asilsiniz, mekânsal teşvikte israf var. Proje teşviki istemeniz gerekiyor. Teşvikin Düzce’ye çok şey kattığını söylüyorsunuz ama Düzce’nin eğer ihtisas OSB’si yoksa hiç bir şey yapamazsınız. Yatırım yapmaya başlamadan tasarruf yapmak lazım. Hayvancılığa verilen teşvikte yatırımcı yüzde 99’u battı. Bu yüzden yatırıma başlamadan tasarruf etmek ve proje teşviki istemek zorundasınız.” dedi.
DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ise ülke ekonomisinin dünü ve bugünü değerlendirmesini yaptıktan sonra sanayicilerin çektiklerin sıkıntıları dile getirdi.
Başkan Çakır, ”Düzce’de birçok şeyi değiştirmek adına yapılan çalışmaların bazıları sadece proje aşamasında kalıyor. Yeni il olmuşsunuz, atılımlar yapmanız lazım, bir bakıyorsunuz 4 kez 5 kez vali değişiyor. Tabelada il yazmakla il olunmuyor. Bir vali daha Düzce’yi tanımadan başka bir yere tayini çıkıyor. Asıl bunların gündeme gelmesi lazım. Şimdiki valimizin dahi en az iki yıl daha Düzce’de kalması gerekiyor ki başlayan projelerde sona gelinebilsin. Sanayiciyi Düzce’ye davet ediyoruz, ama otoban çıkışımız yok, gümrüğümüz yok, Benim sanayicimin suçu ne? Fabrikaları yaptırıyoruz ama kaç yıldır bir kilometrelik yolu yaptıramıyoruz. Bunları tartışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda Düzce’nin iş hayatının envanterinin bir an önce çıkarılmasını ve buna göre siyasilerden taleplerde bulunulması yönünde fikir birliğine varıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz