DÜSİAD üyeleri iftarda bir araya geldi.

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) bir iftar programı düzenledi. Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği...

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) bir iftar programı düzenledi.
Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından D 655 Karayolu üzerinde bulunan Düzce Ensar Kongre Merkezi salonunda düzenlenen iftar programına Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Osman Çakır, İlçe Kaymakamları, Daire Müdürleri ve DÜSİAD üyeleri eşleri ile birlikte katıldı.
İftar öncesi DÜSİAD ve Bağlı bulunduğu TUSKON’un çalışmaları hakkında sinevizyon gösterisi yapıldı. Tanıtım gösteriminin ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Eyüp Çakır, iftar davetine katılan bütün katılımcılara teşekkür etti. Çakır DÜSİAD’ın çalışmaları hakkında şunları söyledi; “DÜSİAD olarak sosyal sorumluluk Projelerimizden biri olan, DÜSİAD iftar çadırının kurulumunda, bizleri destekleyen, projemizin uygulanmasında bize fırsat ve imkân sunan Sayın Belediye Başkanımıza, iftar çadırımızın her bir akşamının bedelini paylaşan değerli sanayici ve işadamlarına çok teşekkür ediyorum. Ortalama 1000 kişinin iftarını açtığı çadırımızın amacına uygun hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu yıl Genç DÜSİAD Komisyonu'nda görev alan arkadaşlarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendileri Düzce’de belirlenen 20’ye yakın ailenin iftar sofrasına 3’erli gruplar halinde katılarak onlarla paylaşımı hızlandıracak ve yardım paketlerini teslim edecekler, çocukların bayramlık giyimini üslenip yıl boyu irtibat kuracak ilk adımı atmış olacaklar. Sayın Valimizin zenginden al fakire ulaştır projesine sonuna kadar madden ve manen destek veriyoruz. Kendilerine böyle bir projenin başlamasında öncülük yaptığı için teşekkür ediyoruz. Huzur evinde yapmış olduğumuz iftar programında sevgi evlerinden gelen çocuklarımızın da katılımıyla bir program düzenledik. Huzur evinin yapımını üstlenen Sayın Kamil Çilingire, fakir ailelerin ve yetim çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi projesini kendisine iş edinen İsmail Yıldız beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ederim. Huzurun da paylaşımla güçleneceğine inanıyoruz ve bu konuda her kim bir ihtiyaçla elini uzatıyorsa biz o eli sıkıyor ve teşekkür ediyoruz. 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremde vefat edenleri rahmetle anıyorum. DÜSİAD ailesi olarak her birimizin bir yakınının vefat ettiği bu depremin acısını halen hissediyor, yaradan böyle acılar bir daha Düzce’mize yaşatmasın temennisinde bulunuyorum.
Biz iş adamlarımızla iftihar ediyoruz. Türkiye’nin dış politikasında en önemli güç unsurlarından birisi girişimci kabiliyetimiz, girişimcilerimizin sınır tanımayan aktif faaliyetleri bu konuda Konfederasyonumuz TUSKON’UN özellikle Afrika’da yaptığı faaliyetleri çok yakından takip ediyor ve bu programlara eşlik etmeye gayret ediyoruz. TUSKON Afrika ile ticareti 5,5 yılından 100 kat arttırdı. 250 milyon dolar ticaret hacmi 25 milyar doları buldu. Afrika’da son 2 yıl içerisinde 18 yeni büyükelçilik açıldı ve toplamı 30’yükseldi. Böyle bir konjonktürde Afrika’da yaşanan açlık bizim sosyal sorumluluk bilinci içerisinde arada yaşayan kardeşlerimize ırk, din, dil farkı gözetmeden elimizi uzatmamızı gerekli kılıyor. Sizlerden “AÇLIK” yazarak SMS göndermek suretiyle Afrika’ya yardım sağlamanızı istiyorum. Bütün iftarlarda herkesin iftar açarken “AÇLIK” yazıp SMS göndermesi bizim için çok büyük maliyet oluşturmaz, ama Afrika için katkı sağlar.” AÇLIK” yazıp 5777’ye göndermeniz yeterli, bağış bedeli 5 TL.'dir. Bizler kara kıtanın bahtının güzelleşmesi adına yıllardır bu bölge insanıyla, nesilleriyle o ülkelerde açtığımız okulların vesilesiyle ilgileniyoruz. Bir beyazın yıllardır sadece sömürdüğü aşağıladığı, tüm dinamiklerini aldığı o kıta insanı okullarımız sayesinde, sizlerin yetiştiği nesillerin yaklaşmalarını gördükten sonra iki çeşit beyazın olduğunu gördüler. Hiçbir şey almadan sadece kendinden fedakârlık yapıp veren insanlar yani ülkemizin, Türkiye’nin Anadolu’nun fedakâr insanları, ülkemizin yüz akları olan öğretmen arkadaşlarımızı da kutluyor, yaradan mahcup etmesin diyorum. Dünyayı gezdiğimizde Türkiye’nin Dünyaya vereceği farklı şeyler var. Dolayısıyla tempomuzu ve gayretimizi arttırmalıyız. Ramazan-ı Şerifin, kara kıta Afrika’nın dertlerine, yardımlarla bir nebze merhem olmasına Suriye gibi baskı altında olmadan tüm İslam alemine biran önce huzur getirmesini temenni ediyor katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor.”
Başkan Çakır’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Samanyolu Televizyonu Program sunucusu Asım Yıldırım, iftar programına katılan DÜSİAD ailesine şiirlerle beslenen bir yudum hikâyeler anlattı. Pür dikkat dinlenen hikâyeler bitiminde ise Asım Yıldırım alkışlarla desteklendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz