Düsiad’dan Çin’nin Guangzhou Türkiye Başkonsolosuna Ziyaret

Çin’de düzenlenen Guangzhou İthalat ve İhracat Fuarı’na (Canton Fuarı) katılan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ve...

Çin’de düzenlenen Guangzhou İthalat ve İhracat Fuarı’na (Canton Fuarı) katılan DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ve Düzceli İşadamları, Çin’in Guangzhou Türkiye Başkonsolosu Burak Ali Karacan ve Türkiye Ticaret Ateşesi Tamer Erkan’ı Başkonsoloslukta ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Çin’in Guangzhou Türkiye Başkonsolosu Burak Ali Karacan’ın davetlisi olarak konsolosluğa ziyaret gerçekleştiren DÜSİAD işadamları heyeti, burada bir toplantı yaparak görüş alışverişinde bulundular. Samimi bir havada geçen toplantıda DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, başkonsolos Karacan’a işadamlarını tek tek tanıtarak, Düzce’yi anlattı.

Reklam
Reklam

Çakır, “Çin’e ticari amaçlı bir gezi gerçekleştiriyoruz, inşallah olumlu şeylere vesile olacaktır. Konfederasyonumuz TUSKON’un hedefini dünya olarak belirledi, bizlerde bu doğrultuda bu tür iş gezilerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkonsolos Burak Ali Karacan ise Çin’de Türkiye Başkonsolosluğu olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Karacan, Canton Fuarı’nın her yıl 400 bin ziyaretçi çektiğini ve Türkiye olarak genellikle ithalatçı firmaların katıldığını ifade etti. Başkonsolos Karacan, “Fuara katılan yaklaşık 6 bin Türk ziyaretçimiz oluyor. Uluslar arası 38 Türk firması yer almaktadır. Her yıl katılımcı sayımız ve bize ayrılan metrekarelerde artış oluyor. Bizlerde bu gelen işadamlarımıza hizmet sağlıyoruz. Bulunduğumuz bölge ticaret açısından çok önemli bir yer, Türk işadamlarımızın burada karşılaştıkları zorluklarda yanlarında olup, sorunlarının çözülmesi aşamasında onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Ticaret Ateşesi Tamer Erkan ise Bakanlık olarak Çin’deki yaptıkları faaliyetlerinden bahsetti. DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, Başkonsolos Karacan’a günün anısına plaket takdim etti. Samimi bir havada geçen ziyaretin ardından Başkonsolos Burak Ali Karacan ve Ticaret Ateşesi Tamer Erkan, DÜSİAD üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: