Düşünmek bile istemem

Avukat Aydın, HSYK tarafından ani bir kararla Bolu'ya atanan 13. Ağır ceza mahkemesi başkanı Şengün'ün siyasete kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

Avukat Aydın, HSYK tarafından ani bir kararla Bolu'ya atanan 13. Ağır ceza mahkemesi başkanı Şengün'ün siyasete kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

-"Siyaset, yargıya müdahil oluyor şeklinde düşünmek istemiyoruz."
-"Hukuk adamı vicdanına göre hareket eder."
-"Dosyayaı görmeden bir yorum yapamazsınız."

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ü Bolu hakimliğine atadı. Kararı yorumlayan GÜSİAD Üyesi Avukat Süleyman Aydın, "Bu tür kararlar, adalete aykırı davranışlardır." dedi.

Reklam
Reklam

Hukuk adamının vicdanına göre karar verdiğini ve buna göre kanaat taşıyacağını belirten Aydın, böylesine önemli ve kritik bir dava sonrası yapılan bir atamanın gerçekleşmesini siyasetin yargıya müdahil olarak görüldüğü bir süreçdir şeklinde düşünmek istemiyoruz diye konuştu.

Atama sonrası Ergenekon davasnın sürecini nasıl görüyorsunuz sorusunu da yanıtlayan Aydın, " Dosyanın içeriğini görmeden bir yorum yapamayız, içriğini bilmiyoruz." diyerek cevap vermekten kaçındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz