Dütmen Tepesi, hava sporlarına göz kırpıyor

Samsun’un Alaçam ilçesinde bulunan Dütmen Tepesi’nin yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için ideal bir...

Samsun’un Alaçam ilçesinde bulunan Dütmen Tepesi’nin yamaç paraşütü ve yelken kanat sporları için ideal bir yer olduğu, sahip çıkılması durumunda çok cazip bir yer konumuna geleceği belirtildi.
Alaçam’a 35 kilometre mesafede bin 665 rakımlı Dütmen Tepesi, hava sporlarına göz kırpıyor. Aynı zamanda Samsun’un en yüksek tepelerinden birisi olan Dütmen Tepesi, ziyaretçilere de eşsiz bir güzellik sunuyor.
Bölgeye ilk kez uçuş gerçekleştiren Gönüllü Havacılar Kulübü (GÖHAV) üyeleri, Dütmen Tepesi’nin yamaç ve yelken kanat sporu için çok ideal bir yer olduğunu, tanıtımının iyi yapılması durumunda bir mekanın daha işlevinin artacağını savundu.
GÖHAV üyesi Yılmaz Gümüş, bölge ilk kez deneme uçuşu gerçekleştirerek olumlu sonuç aldıklarını, kısaca bölgenin hava sporlar için çok elverişli olduğunu söyledi. Dütmen Dağı'nın Türkiye de tanıtılması gerektiğinin altını çizen Gümüş, kendilerinin bu konuda ciddi gayret göstereceğini, kaymakamlığın da devreye girmesi ile çok daha iyi sonuçlar alınabileceğini ifade etti.
Motorsuz hava aracı olan yelken kanat (delta kanat) ile uçuş gerçekleştiren Mustafa Yanıklar ise yelken kanat ve yamaç paraşütü gibi rüzgar kuvveti ile yapılan uçuşlar için Dütmen Tepesi'nin çok elverişli bir yer olduğuna dikkat çekti. Deneme amaçlı ilk uçuşun son derece verimli geçtiğini savunan Yanıklar, "Burada ilk kez uçuş denemesi yaptık. Çok olumlu sonuç aldık. Burası gerek bu tip sportif faaliyetler için gerekse de piknik alanı olarak çok kullanışlı bir yer. Umarım fırsatlar en iyi şekilde değerlendirilip, burayı cazip hale getiririz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz