Duvarcılık ve inşaat kalıpçılığı kursları açılacak

Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü’nce duvarcılık ve inşaat kalıpçılığı kursları açılacağı bildirildi. İl Müdürlüğü'nden...

Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü’nce duvarcılık ve inşaat kalıpçılığı kursları açılacağı bildirildi.

İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik'in 11. maddesi ile inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgeli usta çalıştırılması zorunlu hale getirildiği bildirildi.

Yönetmelikte açılan kurslardan alınan kurs bitirme belgelerinin 'ustalık yetki belgesi' olarak kabul edileceğinin belirtildiği hatırlatılan açıklamada, "2012 yılından itibaren inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmemesi, ilgili idarelerce ve yapı denetim kuruluşlarınca şantiyelerde yapılacak kontrollerle, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin bulunup bulunmadığının denetlenmesi, hiçbir belge sahibi olmayan ustalar nedeniyle 3194 Sayılı Kanun'un 28 ve 42.maddeleri gereği cezalı duruma düşülmemesi için, belge sahibi olmayan ustaların biran evvel geçici ustalık yetki belgesini almaya yönlendirilmeleri gerekmektedir." denildi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün belgesiz ustalara yönelik kurs açmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Bu amaçla duvarcılık ve inşaat kalıpçılığı kursları açılacaktır. Ayrıca meslek edindirmeye yönelik olarak bilgisayar bakım ve onarımcısı kursu da açılacaktır. Kurslar istihdamlı olup, kursiyerlerin genel sağlık sigortaları kurs müddetince yatırılacaktır. Ayrıca kursiyerlere günlük 15 TL ödeme yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz