Duvarı delip döviz bürosunu soydular

Karaköy’de duvarı delerek girdikleri döviz bürosundan 200 bin TL, 150 bin dolar ve 50 bin Euro çalan 4 hırsız yakalandı.

İSTANBUL (İHA) - Hırsızların binaya tırmanıp paraları çalma anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Karaköy’de 10 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Bereket Zade Mahallesi Midilli Sokak’ta bir gün önce çevresinde keşif yaptıkları döviz bürosunun duvarını delerek içeri giren Y.B. (24), U.Y. (35), M.G. (28) ve S.K (25), para kasasını oksijen kaynağıyla açıp 200 bin TL, 150 bin dolar ve 50 bin euro çaldı. Güvenlik kameralarının açılarını daha önceden inceleyen zanlıların akşam saatlerinde telefon kablolarını kesip döviz bürosuna bitişik olan binaya girerek zemin kata indiği, buradan duvarı delerek girdikleri döviz bürosunda yaklaşık 7 saat kaldığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Sabah iş yerine gelen döviz bürosunun sahibi, soyulduğunu fark edince polise başvurdu. Hırsızlıkla ilgili soruşturma başlatan polisler, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerden eşkallerini belirledikleri zanlıları yakalamak için sokak çalışması başlatan Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler, Y.B., U.Y. ve M.G.’yi yeni hırsızlık planları yaptıkları esnada Bahçelievler’de bir kahvehanede suçüstü yakaladı. Hırsızlardan S.K.’nın Diyarbakır’da olduğunu öğrenen polisler, Diyarbakır polisi ile ortaklaşa yaptıkları operasyonla zanlıyı yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların 4’ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Duvarı delip döviz bürosunu soydular | www.mynet.com/video

Öte yandan hırsızların olay sırasında güvenlik kamerasına yakalandıkları ortaya çıktı. Görüntülerde, zanlılar beyaz bir minibüsle olay yerine geliyor. Maske takan hırsızlar yan binaya tırmanıyor. Ardından döviz bürosuna giren zanlılar burada kasayı açıyor ve paraları torbaya dolduruyor. Yaklaşık 7 saat içeride kalan hırsızlar, para dolu torbayla olay yerinden uzaklaşıyor.

Reklam
Reklam