Duvarlar Kadın Eliyle Renklenecek-Osmaniye'nin Kadirli Ilçesinde Meslek Edindirme Kursuna Katılan Kadınlar, Uygulamalı Derslerle Boyacılık Mesleğini Öğreniyor

Kadirli ilçesinde meslek edindirme kursuna katılan kadınlar, uygulamalı derslerle boyacılık mesleğini öğreniyor. Kursu bitirdiklerinde sertifika alarak inşaatlarda çalışmaya başlayacak kadınlar,

Kadirli ilçesinde meslek edindirme kursuna katılan kadınlar, uygulamalı derslerle boyacılık mesleğini öğreniyor. Kursu bitirdiklerinde sertifika alarak inşaatlarda çalışmaya başlayacak kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlayacak.

Bir inşaat firmasının İŞKUR İl Müdürlüğü ile başlattığı "inşaat boyacılığı" kursuna kadınlar da ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 ay önce başlayan kursa 25 kişi katılırken, kursiyerlerden 10'unu kadınlar oluşturdu.

Teorik bilgileri aldıktan sonra uygulamalı eğitimler için tulumları giyen kadınlar, ilk olarak boyanın nasıl hazır hale getirileceğini öğrendi. Daha sonra ellerine rulo ve fırçaları alan kadınlar, bir inşaatta boya yapmaya başladı.

Reklam
Reklam

Proje danışmanı Ayşe Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldan bu yana kadınların meslek edinmesine yönelik girişimcilik projeleri hazırladığını söyledi.

Kadirli'de kadınlara yönelik düzenlenen mesleki kursların yoğun ilgi gördüğünü anlatan Şişman, bu ilgiye paralel olarak son 1 yılda ahşap boyama, marangozluk ve inşaat boyacılığı kursu açıldığını söyledi.

Meslek öğrenen kadınların çok mutlu olduğunu anlatan Şişman, "Artık kadınlar da hem meslek öğrenecek, hem de aile ekonomisine katkıda bulunacaklar. Mesleki kurslarımız hızla devam edecek" dedi.

Projeye katkı veren firmanın sahibi Hasan Civanoğlu da inşaatlarda sertifikasız işçilerin çalışamayacağını belirterek, bu kursun da kalifiye işçi ihtiyacına cevap verebileceğini ifade etti.

Kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceğini bildiren Civanoğlu, "Aile bütçelerine katkıda bulunmak üzere meslek edinmeye karar veren kadınlar kursa katılıyor" diye konuştu.

Kursiyerlerden Nisanur Altuğ, kursun açılmasına sevindiğini belirterek, kadınların da inşaatlarda boyacılık yapabileceğini herkesin göreceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Fatma Harmanda ise bu mesleği yapabileceğine inandığını, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: