Duyarlı esnaftan başarılı öğrencilere ücretsiz fotoğraf çekimi

Bütün yurtta olduğu gibi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de öğrenciler karne sevinci yaşadı. Havaların da ısınmasıyla...

Bütün yurtta olduğu gibi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de öğrenciler karne sevinci yaşadı. Havaların da ısınmasıyla tatile giren öğrencilere duyarlı esnaftan anlamlı destek geldi. Meryemana Caddesi'nde fotoğrafçılık yaparak geçimini sağlayan Yakup Gökçen adlı esnaf, maddi imkansızlıkardan dolayı okuyamadığını bunun içinde taktir ve teşekkür almış bütün öğrencilerin resimlerini ücretsiz çekeceğini belirtti. Haberin duyulmasıyla birlikte İlçedeki okullarda karne notu iyi olan öğrenciler fotoğrafçı dükkanında izdihama sebep oldu.
Duyarlı esnaf çok istediği okuma hevesinin hep içinde bir ukde olarak kaldığını belirtirken şunları söyledi:"Yakup Gökçen ailemin elverişsiz maddi imkanlarından dolayı çok sevdiğim okulumdan ayrılmak durumunda kaldım. Küçük yaşta çalışıp aileme maddi katkıda bulunmam güzeldi ama hayallerimi ve geleceğim olan okulumdan ve eğitimden uzak düşmem bana hep çok ağır geldi. Okuduğum İshakpaşa İlköğretim okulunda hep okul birincisi olmam ise maalesef yine kimse tarafından görülmezken, çok sevdiğim okula dönmem için her zaman bana uzanacak bir hayırlı el bekledim ama gelen olmadı. İçimde eğitime olan sevdamdan dolayı kendi çapımda başarılı öğrencilere nasıl yardım eli uzatabilirim derken, eşimimin bana verdiği bu fikirle böyle bir kampanya başlattık." dedi.
Eğitime aç olduğunu anlatan Gökçen, "Özellikle ilköğretimden mezun olup yeni kayıt işlerinde sevgili kardeşlerime bir nebzede olsa maddi kolaylık sağlamış olmamız bizleri çok sevindirirken, hepsine vatana, millete, dinine, diyanetine ve ailelerine hayırlı birer evlat olmalarını temenni ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz