Duyarlı vatandaş, düşük gelen elektrik faturasına itiraz etti

Muş’un Varto ilçesinde bir vatandaş, düşük geldiği gerekçesiyle 8,5 TL’lik elektrik faturasına itiraz etti. Varto’nun...

Muş’un Varto ilçesinde bir vatandaş, düşük geldiği gerekçesiyle 8,5 TL’lik elektrik faturasına itiraz etti.
Varto’nun Hürriyet Mahallesi’nde ikamet eden Aydın Durmuş isimli vatandaş, elektrik faturasının düşük geldiğini belirterek, TEDAŞ İlçe Müdürlüğü'ne itirazda bulundu. Vatandaşın duyarlılığını duyan TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel ise ilçeye giderek, elektrik sayacını bizzat kendisi kontrol etti.
Aylık ortalama 120 TL’lik elektrik faturası ödediğini, bu ay gelen 8,5 TL’lik fatura karşısında şaşırdığını belirten Aydın Durmuş, “Aylık elektrik faturam 80 ile 120 TL arasında gelirken, bu ayki faturam sadece 8,5 TL gelmişti. Bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünerek, faturamı ödemek için PTT’ye gittim. Onlar da bana faturanın 8,5 TL olduğunu söylediler. Faturayı ödemeden TEDAŞ’a başvuruda bulundum. Görevli arkadaşlar bana teşekkür ederek, böylesi hataların olabileceğine dikkat çektiler ve gereğinin yapılacağını söylediler.” diye konuştu.
Kaçak elektrik kullanımının, ülke genelinde oldukça fazla olan bir ilde böylesi bir durumun yaşanmasından dolayı mutlu olduklarını belirten TEDAŞ İl Müdürü Murat Karagüzel ise şunları ifade etti: “Bu olayı önemli kılan kaçak elektrik tüketiminin fazla olduğu bir ilde böyle bir başvurunun yapılmış olmasıdır. Bu olay bizi mutlu etti ve duygulandırdı. Çünkü biz sürekli olarak vatandaşlarımızı uyarıp kaçak kullananların kaçak kullanmayanların hakkına tecavüz ettiğini ve faturalara ek maliyet yüklenmesine neden olmaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz