‘Duygu Makinesi Beethoven’ ile çocuğunuzu klasik müzikle tanıştırın

Sanatın bir çok dalı eğitim sistemimizden dolayı biraz ihmal ediliyor. Ortaokul yıllarımda müzik veya resim dersinde çok kayda değer bir şey yaptığımızı hatırlamıyorum.

Beden eğitimi dersleri de aynı şekilde geçerdi. Oysa ki artık her üç dersinde ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. İmkanı olan aileler her üç alanda da çocuklarını geliştirmeye çalışıyor.

Dün dünya müzik günü idi. Müzik beynin her alanını çalıştıran bir sanat dalı. Dolayısıyla müzik dinlemek, herhangi bir müzik aletini çalmak çocuklarımız için çok önemli.

Ben bugün sizleri ünlü klasik müzik bestecilerinin hayat hikayelerinin anlatıldığı ‘Bay Majör’le Klasik Müzik Masalları’ serisi ile tanıştırmak istiyorum. Seri Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Çaykovski, Chopin ve Strauss’dan oluşuyor.

Reklam
Reklam

Bizim kitabımız ise ‘Duygu Makinesi Beethoven’. Duygu Makinesi Beethoven’ın ünlü bestelerinin hikayeleri hayatıyla birlikte anlatılıyor. Hikayesi çok güzel, akıcı. Çocukların ilgisini çekecek bir çok şey var. Kitapta müzik araştırmacısı Bay Majör, arkadaşı torna vida ve minik fare Peynir’in maceralarına tanıklık ediyoruz.

Kitapla birlikte aldığınız CD’de de hikayede bahsi geçen besteleri dinleyebilirsiniz. Kitabın arkasında size yeni yollar açabilecek, Beethoven dinlerken çocuğunuzun neler hissettiğini paylaşabileceğiniz sorular var.

Benden de size küçük bir öneri. Bu besteleri dinlerken içinden bir tanesini seçin, hissettiklerinin resmini yapmasını isteyin. Bakalım ortaya neler çıkacak?

Bay Majör’le Klasik Müzik Masalları Duygu Makinesi Beethoven’ın yazarı Neşe Türkeş çizeri ise Alp Türkbiner. Müzik Prodüksiyonu ise Dr. Benal Ş. Tanrısever tarafından yapılmış.

Müzik dolu bir yaz geçirmeniz dileğiyle...