Duygu Seline Götüren Naat Gecesi

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) Eğitimi Bölümü tarafından "2012...

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) Eğitimi Bölümü tarafından "2012 Kutlu Doğum Programı" kapsamında "Naat Gecesi" düzenlendi.

Bayburt'ta geçtiğimiz Pazar günü yoğun bir katılımla Kur'an ziyafetiyle başlayıp çeşitli programlarla devam eden Kutlu Doğum etkinlikleri, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen "Naat Gecesi" ile sona erdi. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

"NAAT GECESİ, İNSANLARI DUYGU SELİNE GÖTÜRDÜ"

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Bayburt Üniversitesi'nin böyle anlamlı bir gece düzenleyerek insanları duygu seline götürdüğünü söyledi.

"BİR HAYALİMİZ DAHA VAR: İLAHİYAT FAKÜLTESİ"

Başkan Polat, niteliği ve niceliği ile Bayburt Üniversitesi'nin çok önemli olduğunu ve içinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümünün kurulmasıyla bir hayalin gerçekleştiğini vurgulayarak, "Şimdi bir hayalimiz daha var: İlahiyat Fakültesi'nin kurulmasıdır. Çünkü Bayburt'un demokratik yapısına ve Bayburt'un tarihi geçmişine bu yakışır ve buda inşallah hepimizin gayretiyle gerçekleşecektir" dedi.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANMAKTAN DAHA ÇOK ANLAMALIYIZ"

Peygamber Efendimizin anılmaktan çok anlaşılmasının ve hayatının örnek alınması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Polat, "Peygamber efendimizin kutlu doğumunun 1441'nci yılını bu sene idrak ediyoruz. Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum'un anılma programlarından ziyade anlaşılma programlarına dönüştürülmesi kararı alınmıştır. Peygamber Efendimiz sadece sahnelerde anılacak ve yılın bir haftasına sığdırılacak kişilik ve kimlik değildir. Ne kadar anlaşılırsa, ne kadar anlayanların hayatına nüfuz ederse, sosyal ve ferdi olarak ne kadar hayatımızda hissedersek Allah'ın Resulü'nün düsturlarını hayatımız o kadar anlam kazanır. Hayatın neresinde olursak olalım; kadın, erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç, vali, belediye başkanı, rektör, işçi çiftçi, polis vb. Kim olursak olalım Allah'ın Resulü'nün hayatından hepimiz için en güzel örnekler vardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAŞKAN POLAT, ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Belediye Başkanı Polat, "Özellikle öğrenci arkadaşlarımıza söylüyorum; O'nun dediği gibi 'İki günü eşit olan ziyandadır.' Bir hadis biliyorsan bir tane daha ezberleyeceksin, bir ayet biliyorsan bir tane daha ezberleyeceksin, bir gün 10 sayfa okuduysan bir gün 11 sayfa okuyacaksın, bir gün bir gönül kazandıysan ikinci gün iki gönül kazanacaksın. O'nu bir daha bir daha okumalıyız, O'nun hayatını başucu kitabı etmek zorundayız ve hayatından satır satır kendi hayatımıza düsturlar aktarmak zorundayız. O zaman kabımıza sığmayacağız, o zaman yerimizde duramayacağız ve o zaman başkalarını da davet etmek zorunda kalırız. Onun için biz ülkemizi mamur etmekle mükellefiz. Biz şahsen bu manada çalışıyoruz. Hep beraber çalışmalıyız. Kendi ayaklarımız üzerinde durmayı becermek zorundayız. Allahın istediği de Peygamber Efendimize yakışan ümmet olmanın gereği de kesinlikle ve kesinlikle budur" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİBİ BİZİZ"

15 yıl önce yanlış hesaplarla 1000 yıl devam edecek diye başlanan sürecin bugün başka bir şekle büründüğünü ve ülkemizin güzel günlere doğru yol aldığını belirten Başkan Polat konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu ülkenin başında ki Başbakan 'Ben bu ülkede dindar bir nesil istiyorum'dedi. Göğsünü gere gere 'Ben imam hatipli bir Başbakanım'dedi. Bende imam hatipli bir belediye başkanıyım, âcizane bunları gururla söylüyoruz. Bunları utanarak söylemiyoruz. Bu ülkenin gerçek sahibi biziz; Çünkü Çanakkale'de biz şehit olduk. Kop'da biz şehit olduk. Bu ülke can istediği zaman biz verdik, kan istediği zaman gözümüzü kırpmadan biz akıttık. Ama birileri sahip çıkmak istedi ve bizi yok etmek istediler. 'Siz nerden geldiniz' dediler. 'Siz Arabistan'a gidin başınızı orda örtün' dediler. Oysa Kop'da savaşa giderken Nene Hatun'a 'Senin başın örtülü sen burada savaşa gelme' demediler. Çanakkale'de savaşa gittiğimiz zaman 'Hele şu başını açta mermileri taşı' demediler. Vatan istediği zaman biz gittik ve şimdi de bu vatanın gerçek sahibi bizleriz. Bizim düşmanımız kindir ve tembelliktir."

Reklam
Reklam

Oldukça kalabalık olmasından dolayı bazı vatandaşların ayakta ve salon dışında takip ettiği gecede Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından Peygamber Efendimize yazılan bir birinden anlamlı ve güzel naatlar okundu. Ayrıca Abudülvehhap Gazi Hz. Türbesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği İkinci Başkanı Abdülkadir Temur ve Çiğdemtepe Köyü İmam Hatibi Fahmettin Kalacoş, kendileri tarafından kaleme alınan şiirlerini seslendirdiler.

Gece, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü tarafından daha önce düzenlenen "Sîret Bilgi Yarışması"nda dereceye giren Mustafa Karabulut, Ahmet Topaloğulları, Sedat Bulut ve Tuncay Gül'e ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: