Düzce Baro Başkanı Dilber: "hsyk Kaldırılsın"

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kaldırılması gerektiğini söyledi.

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kaldırılması gerektiğini söyledi.

Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Adalet Yüksek Kurulu'nun kurulması gerektiğini belirterek, yapılacak olan Anayasa değişikliğinde hukuku en derin noktadan ilgilendiren HSYK'nın kaldırılması gerektiğini işaret etti. Dilber sözlerine şöyle devam etti:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yerine tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Adalet Yüksek Kurulu'nun kurulmasına inanıyorum. Adalet Yüksek Kurulu şuan mevcut anayasamızda 23 kişi olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yerine kurulabilir. Burada hakimler, savcılar ve avukatlardan oluşacak yedişerli grup kurullar yani Hakimler Kurulu, Savcılar Kurulu ve Avukatlar Kurulu'nun birleşimi ile Türk milletinden dört yılda bir seçimle gücünü alan Adalet Bakanı ve onun atamış olduğu Adalet müsteşarının da katılımıyla 23 kişiden oluşacak Adalet Yüksek Kurulu'nun hukukumuzda daha iyi bir şekilde temsil, daha iyi bir adil yargılanma daha adil kararlar çıkacağı düşüncesindeyim. Burada Adalet Yüksek Kurulu'nun gerek hakimler, gerek savcılar, gerek avukatlar olarak kendi özlük işleriyle ilgili son karar mercii olması noktasında daha verimli bir oluşum olacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: